Premierul bulgar pledează pentru aderarea ţării la spaţiul Schengen și subliniază importanța protejării frontierelor UE

Nikolai-Denkov-1280×720
Dumitrache Catalina

Premierul bulgar, Nikolai Denkov, a adresat miercuri un discurs în fața Parlamentului European, cerând intrarea Bulgariei în spațiul Schengen. El a susținut că țara sa a îndeplinit toate criteriile pentru aderarea la acest spațiu european de liberă circulație și a subliniat că, odată cu aderarea Bulgariei, frontierele UE vor fi “mai bine protejate”. Premierul a considerat inacceptabilă orice amânare a aderării și a evidențiat că Bulgaria poate aduce un aport semnificativ la consolidarea securității la frontierele europene.

În contextul opoziției întâmpinate anterior de la unele state membre, precum Austria și Olanda, cu privire la aderarea Bulgariei la spațiul Schengen, premierul Denkov a afirmat că nu există argumente valide împotriva acceptării țării sale. El a subliniat că intrarea Bulgariei în Schengen va consolida securitatea la frontierele europene și va contribui la întărirea poziției Uniunii Europene în ansamblu.

De asemenea, în discursul său, premierul bulgar a abordat importanța ca UE să rămână unită și puternică în fața provocărilor geopolitice, menționând conflictele din Ucraina și Orientul Mijlociu, tensionele dintre China și Taiwan, precum și conflictele armate din Africa. Denkov a subliniat necesitatea unei abordări unite a valorilor conservatoare și liberale, evitând extremiștii și intensificând cooperarea internațională, în special cu partenerii din cadrul NATO.

Cu privire la problema migrației, premierul bulgar a pledat pentru o distincție clară între refugiații de război și migranții economici, susținând integrarea primilor și repatrierea celor din urmă.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor