logo
RNTV Live

Elena Udrea, dusă la Penitenciarul de femei Târgșor, unde are de executat 6 ani de închisoare. Primire deosebită/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Elena Udrea, dusă la Penitenciarul de femei Târgșor, unde are de executat 6 ani de închisoare. Primire deosebită.

 Elena Udrea a fost extrădată în România, după 64 de zile de arest în Bulgaria. În Vama Giurgiu, din duba autorităților bulgare a ajuns în cea a polițiștilor români. Apoi, joi seara, a fost dusă  la Penitenciarul de femei Târgșor. Aici are de executat 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Chiar daca aceasta nu a coborat din masina, la intrarea in penitenciar, ea a avut parte de primire pe masura. 

Elena Udrea, dusă la Penitenciarul de femei Târgșor, unde are de executat 6 ani de închisoare

Marian Ceaușescu Moroșanu, un cunoscut protestatar fata de nedreptățile din tara a venit la Penitenciarul de Femei Targsor. A asteptat-o pe Udrea cu un covor rosu. Acesta i-a adus și o șampanie fără alcool, pentru copii si o punga cu orez. Iar pentru ca știe ca are probleme cu picioarele i-a adus o pereche de papuci personalizati.

Ea este familiarizată cu locul, având în vedere că şi-a petrecut aproape trei luni aici, din februarie până în mai 2015, atunci când a fost arestată preventiv în dosarul Gala Bute, aceeaşi cauză în care avea să primească şi condamnarea definitivă. Cunoscută ca o împătimită a modei, Elena Udrea va trebui să facă eforturi pentru a-şi adapta ţinutele la noile condiţii de viaţă, având în vedere regulamentul foarte strict al penitenciarului în privinţa obiectelor de vestimentaţie permise în celulă.

Regimul condamnatelor

Regimul poate fi închis, semideschis, sau deschis iar în mod suplimentar, Comisia va lua în calcul statutul Elenei Udrea de persoană care necesită protecţie. Astfel, va fi cazată singură sau împreună cu deţinute compatibile pe criterii de educaţie, profesie sau funcţie avută anterior arestării. După terminarea perioadei de carantină şi observare, persoanei condamnate căreia nu i s-a stabilit regimul de executare i se aplică provizoriu regimul de executare corespunzător cuantumului pedepsei pe care o execută. Regimul închis se aplică iniţial persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii mai mare de 3 ani, dar care nu depăşeşte 13 ani. Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim închis pot presta munca. De asemenea, pot desfăşura activităţi educative şi culturale în afara penitenciarului, sub pază şi supraveghere continuă, cu aprobarea directorului penitenciarului.

In interiorul penitenciarului Elena Udrea poate lucra la atelierului penitenciarului de croitorie, poate merge la Biserica si chiar la coafor. În penitenciar există amenajat un astfel de salon.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor