Ele este omul datorită căruia, astăzi, un copil de 10 ani trăieşte. Căzuse în fostul baraj de la Poienarii Burchii

cautam-reporteri-republikanews

Ele este omul datorită căruia, astăzi, un copil de 10 ani trăieşte. Căzuse în fostul baraj de la Poienarii Burchii. Salvatorul este plt. maj. Vasile Cuza, Este de meserie paramedic pe ambulanţa SMURD şi este cel care a intervenit primul pentru a salva viaţa unui băieţel de 10 ani care a căzut aseară în apele învolburate ale fostului baraj de la Poienarii Burchii.

Suflet de tată, înger păzitor pentru alt copil

El însuşi tată a doi copii (un băiat de 6 ani şi o fetiţă de 2,8 ani) Vasile nu a stat pe gânduri când, ajuns cu echipajul înaintea celorlalţi colegi la locul intervenţiei, şi-a dat seama că cele câteva minute care s-ar fi scurs în plus puteau duce la moartea băiatului.

„Îndată ce am primit nota de anunţare pe tabletă, am plecat spre locul intervenţiei. Pe drum am discutat cu apelantul la 112 şi am aflat locaţia exactă. Când am ajuns acolo l-am văzut pe copil agăţat de o creangă şi disperat cerea ajutorul.
M-am dezbrăcat şi am sărit imediat după el. Am încercat de două ori să ajung la el şi apa mă trăgea înapoi. La un moment dat, băiatul nu s-a mai putut ţine de creangă şi a alunecat în aval. De pe mal, un sătean a sărit şi el în apă şi a reuşit să-l prindă pe copil înainte să se întâmple o nenorocire. Între timp au venit colegii, am ieşit din apă şi am legat două corzi între ele şi de una m-am legat şi eu şi aşa am înotat până la cei doi. Am legat copilul cu coarda rămasă şi colegii ne-au tras pe toţi trei la mal”, a povestit salvatorul


Plutonierul major Cuza Vasile este angajat din sursă externă din anul 2006.

Vezi şi ştirea iniţială

Vezi şi https://republikanews.ro/aglomeratie-de-nedescris/

Vezi şi https://republikanews.ro/reparatiile-curente-din-scolile…/

Vezi şi https://republikanews.ro/sectia-de-baschet/

Vezi şi https://republikanews.ro/van-damme-a-distrus-gemurile…/…

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

lafesta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here