logo
RNTV Live

El este prahoveanul rănit grav în Afganistan. Primăria Tătaru l-a declarat cetățean de onoare

laurentiu serban
rnews

În urmă cu 12 ani, o știre avea să îngrozească România. Un militar roman a murit, iar alti patru au fost raniti,  in Afganistan, când se intorceau dintr-o misiune de patrulare.

Unul dintre supraviețuitori este Lurențiu Serban, un prahovean inimos, pe care războiul l-a făcut mai puternic.

După ce și-a pierdut piciorul, nu a renunțat la haina de militar. Proaspăt recuperat, acesta pleacă din nou în anul 2011 pe frontul de luptă din Afganistan. O proteză primită de la americani l-a făcut să-și continue visul.

“Nu este decât o cale: de mers înainte. Şi trebuie să existe o motivaţie. Eu, personal, mi-am găsit-o în ceea ce fac.” declara în urmă cu 3 ani eroul prahovean.

Rănit în Afganistan, primul militar român subiect de documentar pe celebrul canal Discovery, nu a vrut să fie lăsat la vatră. Este în continuare membru combatant al Forțelor de Comando, pilot de parapantă şi în timpul liber goneşte pe motocicletă. Ieri, a fost medaliat cu bronz în proba de atletism 1500 de metri, la jocurile paralimpice destinate veteranilor de război, ”Invictus Paralympics Games”, la Toronto în Canada potrivit click.ro

Sursa foto: click.ro

Poate puțini știu despre ambiția unui om de fier. O mână de oameni, locuitori ai comunei Tătaru, tresar atunci când au la televizor numele eroului care a crescut în satul lor.

În an centenar, primarul comunei Tătaru, i-a oferit locotenentului colonel Laurențiu Șerban, titlul de “CETATEAN DE ONOARE” al comunei TATARU.

Iată mesajul edilului comunei, cu prilejul acprdării titlului de ce

Pretuirea si respectul locuitorilor comunei TATARU! ?

D.l locotenent colonel LAURENTIU SERBAN, fiul satului nostru, a primit titlul de “CETATEAN DE ONOARE” al comunei TATARU in sedinta de consiliu din 22.11.2018.
Ranit in misiune, in Afganistan, in anul 2006, cand si- a pierdut un picior incercand sa-si salveze camarazii atacati, reuseste sa mearga mai departe realizand lucruri extraordinare, fiind un adevarat model de vointa, daruire si curaj.
Ne da, cu modestie, o lectie de eroism si de supravietuire. A gasit in el forta de a merge mai departe si de a deveni mai puternic, chiar decat era.
Ne inclinam in fata dvs. domnule locotenent colonel pentru devotamentul exceptional si curajul dovedit!

Galerie foto

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor