logo
RNTV Live

Eforturi pentru depistarea hepatitelor virale, în Prahova/VIDEO

Mihai Constantinescu

Eforturi pentru depistarea hepatitelor virale, în Prahova

Cel mai amplu program de screening pentru depistarea hepatitelor virale din România a fost lansat și în județul Prahova. Campania de testare se va derula pe o perioadă de șase luni începând cu luna mai. Se va desfășura prin intermediul celor 55 de cabinete de medicină de familie afiliate. Eligibile pentru a participa la screening sunt doar persoanele care au peste 18 ani.

Eforturi pentru depistarea hepatitelor virale

Cel mai amplu program de screening pentru depistarea hepatitelor virale din România a fost lansat și în județul Prahova. Profesorul Dr. Liliana Gheorghe, managerul Proiectului LIVE(RO)2-SUD, medic primar gastroenterologie și hepatologie la Institutul Clinic Fundeni, a explicat importanța acestui proiect, mai ales în condițiile în care România este lider în Europa în ceea ce privește prevalența viremică a hepatitelor.

Prevenția, ca parte importantă a misiunii medicului de familie a fost evindențiată în intervenția doctortorului Simona Schnelbach, Președinte al Colegiului Medicilor Prahova și coordonatorul județean în proiectul LIVE(RO)2-SUD. Totdată, aceasta a anunțat că 55 de cabinete de medicină de familie din Prahova participă în cadrul acestui proiect.

Lista medicilor de familie afiliați se poate vizualiza pe site-ul ARAS, www.arasnet.ro. Afilierea medicilor de familie, precum și identificarea persoanelor vulnerabile care trebuie îndrumate spre testare se efectuează cu ajutorul Asociației Române Anti-SIDA (ARAS), partener al Institutului Clinic Fundeni în acest proiect. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor