logo
RNTV Live

Cel mai amplu program de screening pentru depistarea hepatitelor virale, lansat și în județul Prahova/VIDEO

Mihai Constantinescu

Cel mai amplu program de screening pentru depistarea hepatitelor virale, lansat și în județul Prahova

Cel mai amplu program de screening pentru depistarea hepatitelor virale din România a fost lansat și în județul Prahova. Campania de testare se va derula pe o perioadă de șase luni începând cu luna mai, prin intermediul celor 55 de cabinete de medicină de familie afiliate. Eligibile pentru a participa la screening sunt doar persoanele care au peste 18 ani.

Cel mai amplu program de screening pentru depistarea hepatitelor virale, lansat și în județul Prahova

Profesorul Dr. Liliana Gheorghe, managerul Proiectului LIVE(RO)2-SUD, medic primar gastroenterologie și hepatologie la Institutul Clinic Fundeni, a explicat importanța acestui proiect, mai ales în condițiile în care România este lider în Europa în ceea ce privește prevalența viremică a hepatitelor.

Prevenția, ca parte importantă a misiunii medicului de familie a fost evindențiată în intervenția doctortorului Simona Schnelbach, Președinte al Colegiului Medicilor Prahova și coordonatorul județean în proiectul LIVE(RO)2-SUD. Totdată, aceasta a anunțat că 55 de cabinete de medicină de familie din Prahova participă în cadrul acestui proiect.

Lista medicilor de familie afiliați se poate vizualiza pe site-ul ARAS, www.arasnet.ro. Afilierea medicilor de familie, precum și identificarea persoanelor vulnerabile care trebuie îndrumate spre testare se efectuează cu ajutorul Asociației Române Anti-SIDA (ARAS), partener al Institutului Clinic Fundeni în acest proiect. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor