logo
RNTV Live

După o pauză de nouă ani, două mari capitale europene vor relua legătura directă prin tren.

d3eb4ed2e447d9eff217200018704657-german-reunification-rail-link
Constantin Corina

După o absență de nouă ani, se va relua conexiunea feroviară directă între Paris și Berlin în luna decembrie.

Trenul de noapte va fi operat de compania austriacă OBB, cunoscută pentru lansarea mai multor trenuri de noapte pe rute lungi în ultimii ani.

Trenul de noapte Nightjet Paris – Berlin operat de OBB va efectua opriri la Strasbourg, Mannheim, Erfurt și Halle. Plecarea se va face de la Paris cu un total de 12 vagoane, dintre care șase vor fi detașate la Mannheim pentru a continua spre Viena, în timp ce celelalte șase vor ajunge la destinația finală, Berlin. În 2022, compania OBB a introdus și o altă rută directă de tren de noapte între Paris și Viena.

Începând din 2014, nu a mai existat un tren direct între Paris și Berlin, iar în trecut, călătoria cu acest tren dura aproximativ 11-12 ore.

Cu toate acestea, din sfârșitul anului 2024, se va introduce o conexiune de mare viteză între cele două capitale, dar ruta nu va include oprirea în Strasbourg și va fi operată în urma negocierilor dintre SNCF și Deutsche Bahn.

Noul tren de noapte Paris – Berlin va începe cu trei curse săptămânale și va circula zilnic începând din octombrie 2024.

În prezent, călătorii care doresc să meargă cu trenul de la Paris la Berlin trebuie să facă între una și trei schimbări, în funcție de traseul ales, iar călătoria durează aproximativ nouă ore. Prețurile variază între 110 euro și peste 200 de euro.

Trenurile Nightjet ale Austriei sunt foarte populare și oferă o varietate de opțiuni de călătorie, de la locuri obișnuite în clasa a doua până la cabine de lux cu facilități precum chiuvetă, toaletă și duș în cabină. De la Paris la Viena, care este o călătorie de peste 1.000 de kilometri, cel mai ieftin bilet costă 30 de euro, în timp ce cel mai scump bilet pentru o cabină de lux ajunge la 370 de euro.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor