logo
RNTV Live

După ce a negociat un contract dezastruos pentru ploieşteni în privinţa tarifului gigacaloriei, Dobre se laudă acum că încearcă subvenţionarea

dobre idiot 2 (Large)
Mihai Constantinescu

Dobre se joacă cu minţile cetăţenilor?

După ce a negociat un contract dezastruos pentru ploieşteni în privinţa tarifului gigacaloriei, Dobre se laudă acum că încearcă subvenţionarea.

Spre sfârşitul lunii septembrie 2019, republikanews.ro, anunţa cetăţenii despre rezultatul negocierilor pe care edilul municipiului, Adrian Dobre, cu reprezentanţii Veolia pentru continuarea furnizării agentului termic. Rezultatul a fost unul dezastruos pentru ploieşteni.

Concret, conform avizului ANRE, cetăţenii vor plăti 315,35 lei+ TVA/ gigacalorie, faţă de 186 lei+TVA/ gigacalorie cât era înainte de negociere. La aceasta sumă se adaugă o alta. Vor avea de plătit în plus şi restanţele pe care primăria le-a acumulat în perioada 2016-2018. Mai exact, adică pentru fiecare gigacalorie se pun alţi 36 de lei. Se ajunge astfel la un cost de 411 lei, dublu aproape faţă de anul trecut.

Nici la agenţii economici lucrurile nu stau mai bine. Pentru aceştia, tariful  va fi de  532 de lei.

Anunţul salvator?

Astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentaţii Primăriei Ploieşti au făcut un anunţ despre eforturile făcute de primar pentru ca ploieştenii să nu plătească facturi uriaşe, asta după ce în urmă cu câteva luni a semnat cu Veolia un contract dezastruos pentru buzunarele cetăţenilor.

Redăm integral comunicatul de presă.

“Adrian Dobre, primarul Municipiului Ploieşti, propune subvenţionarea gigacaloriei pentru a se păstra nivelul costurilor pentru ploieşteni ca şi până acum

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local al Municipiului Ploieşti, primarul Adrian Dobre a introdus o propunere de hotărâre care prevede subvenţionarea căldurii în oraş până la nivelul preţului actual de 186,97 de lei fără TVA, respectiv 222,49 de lei cu TVA.

Eu sper că majoritatea din Consiliul Local al Municipiului Ploieşti nu le va face ploieştenilor o surpriză neplăcută şi nu va respinge propunerea de subvenţie pe care o fac. În mai, atunci când s-a semnat prelungirea contractului cu Veolia, ne-am înţeles cu toţii să păstrăm costurile la acelaşi nivel ca în anul 2018. Sper că reprezentanţii partidelor din Consiliul Local nu s-au sucit ca nişte Hopa Mitică şi îşi vor ţine cuvântul dat la acel moment. Respingând propunerea pe care o fac, nu-mi fac mie un rău, ci îşi bat joc chiar de ploieşteni, care nu merită aşa ceva”, a declarat primarul Adrian Dobre.

Propunerea vine în contextul în care Consiliul Local trebuie să aprobe noul preţ stabilit de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), care a stabilit, prin avizul numărul 65 din data de 23.09.2019, că preţul reglementat pentru furnizarea energiei termice la consumatorii casnici din Ploieşti, de către Veolia Energie Prahova, trebuie să fie de 315,35 de lei per gigacalorie fără TVA, respectiv 375,27 de lei cu TVA.

Degeaba ţipă vuvuzelele PSD că primarul propune dublarea preţului la gigacalorie. Preţul furnizării agentului termic este reglementat de ANRE, instituţie subordonată Guvernului care este condusă de preşedintele Dumitru Chiriţă (fost deputat PSD ales în 2016 în Bucureşti) şi de vicepreşedintele Marian Neacşu (fost deputat PSD şi secretar general al partidului). Dacă au o problemă cu preţul stabilit de ANRE pentru gigacalorie şi consideră că ar putea să fie mai mic, nu am nimic împotrivă, să meargă să-i ia de gulere pe Marian Neacşu şi pe baronul Ionel Arsene şi să-i întrebe de sănătate. Asistăm la o parşivenie: Guvernul PSD scumpeşte căldura şi ei dau vina pe primar, eu fiind obligat să iniţiez această hotărâre de Consiliu Local”, a afirmat Adrian Dobre.

Fondurile destinate acoperirii diferenţei de preţ între ce a stabilit ANRE şi ce ar urma să plătească, într-un final, consumatorii casnici din Muncipiul Ploieşti ar urma să vină din Bugetul Local al oraşului, el fiind luat în calcul atunci când s-a construit Bugetul pentru 2019.

Chiar dacă Guvernul Dăncilă a ”furat” aproape 70 de milioane de lei din Bugetul Municipiului Ploieşti, neplătind cotele defalcate din TVA şi impozitul pe venitul global (IVG), conform Bugetului de stat aprobat în aprilie, avem resurse suficiente până la sfârşitul lui 2019. Sunt încrezător că, odată cu schimbarea Executivului Dăncilă cu un Guvern competent, se vor face reparaţiile care se impun şi Ploieştiul îşi va recupera măcar parţial banii. La fel cum sunt convins că Bugetul de stat pe 2020 va fi construit corect şi oraşul nostru nu va mai fi ignorat ca pe vremea guvernării PSD-iste.”, a declarat primarul Municipiului Ploieşti.”

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor