logo
RNTV Live

Două noi focare de coronavirus la centre medico-sociale din Prahova

Autorităţile au raportat sursă foto Europa FM
Mihai Constantinescu


Direcția de Sănătate Publică Prahova a identificat două noi focare la centre medico-sociale din Nedelea și Tătărăi, ambele în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

În cazul celui de la Nedelea, au fost identificate zece persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care cinci cazuri sunt în rândul beneficiarilor, iar cinci în cel al personalului angajat. Ca urmare a celor constatate, a fost izolat personalul pozitiv și contacții acestora, iar beneficiarii au fost evaluați și s-a decis izolarea acestora în centru, sub supraveghere medicală.\

În unitatea medico-socială din Tătărăi, DSP Prahova a identificat 29 de persoane infectate cu noul coronavirus. Zece dintre ele sunt din rândul personalului, iar 19 sunt beneficiari. Și în acest caz, a fost izolat personalul pozitiv și contactii acestora, iar beneficiarii au fost evaluați și s-a decis izolarea acestora în centru, sub supraveghere medicală.


În ambele situații, depistarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus a avut loc în urma testărilor periodice care sunt efectuate în centrele medico-sociale din Prahova.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor