logo
RNTV Live

Două elicoptere și două avioane de vântoare au fost doborâte în Rusia, la granița cu Ucraina

avion razboi
Dumitrache Catalina

Potrivit unor surse citate de cotidianul rus Kommersant, patru aeronave militare rusești, două avioane de luptă și două elicoptere, ,,ar fi putut fi doborâte aproape în același timp în apropierea frontierei ucrainene” în regiunea Briansk.

S-a anunțat anterior că s-au prăbușit un avion și un elicopter. Acum, potrivit ziarului, un avion de vânătoare-bombardament Su-34, un avion de vânătoare Su-35 și două elicoptere Mi-8 s-au prăbușit.

Echipajele avioanelor de luptă și ale elicopterelor au fost ucise. Atacatorii sunt căutați la sol și în aer,informează Kommersant.

Ziarul susține că toate avioanele prăbușite făceau “parte din același grup aerian”.

Avioanele se pregăteau să atace Ucraina

Conform publicației, avioanele de vânătoare ar fi trebuit să efectueze un atac cu rachete și bombardamente asupra unor ținte din regiunea ucraineană Cernihiv, în timp ce elicopterele trebuiau să le sprijine pentru, printre altele, a prelua echipajele Su în cazul în care acestea ar fi fost doborâte de focul inamic. Toate cele patru aparate nu s-au mai întors la aerodrom.

Experții cred că avioanele și elicopterele ar fi putut fi doborâte cu ajutorul unor rachete aer-aer, adaugă jurnaliștii.

“Astfel, este probabil ca grupul de aviație al Forțelor Aeriene să fi fost prins într-o ambuscadă”, scrie autorul publicației.

Autoritățile ruse au confirmat oficial doar prăbușirea elicopterului în orașul Klintsy.

De asemenea, agenția de știri TASS relatează, citând serviciile de urgență, că un avion de vânătoare Su-34 s-a prăbușit. Datele privind prăbușirea altor două aeronave sunt disponibile doar în rapoartele de presă și pe canalele Telegram.

Sursă: Stiripesurse

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor