logo
RNTV Live

Două dintre cele mai mari plăceri din minivacanțele romanilor pot aduce cele m mari necazuri! Avertismentul pompierilor prahoveni!

adolecent înecat în jiu
Erika Stoica

Două dintre cele mai mari plăceri din minivacanțele romanilor pot aduce cele m mari necazuri! Avertismentul pompierilor prahoveni!

Pe timpul sezonului cald, nu există sărbatoare fără un grătar și nici fără scăldat. Suna bine dacă cele două activităti sunt efectuate cu simț de răspundere, altfel un grătar se poate finaliza cu un incendiu, iar scăldatul cu înec.

Pentru a evita astfel de tragedii, pompierii militari ne înnvață cum să adoptăm un comportament preventiv.

O primă măsură foarte importantă cand se face grătar:

Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă!

Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în gospodărie se face numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi. Astfel, în locul în care se face grătarul trebuie să fie amplasat un stingător de incendiu sau un recipient cu apă. Totodată, înainte de plecare, focul trebuie stins. De asemenea, copiii trebuie supravegheați în permanență pentru a preveni jocul acestora cu focul.

O altă măsură de care trebuie să țineți cont în următoarea perioadă este referitoare la scăldat. Nu vă puneți viața în pericol, înotați doar în locuri special amenajate! În multe situații, curentul puternic, adâncimea apei și teribilismul stau la baza unui scenariu tragic. Condițiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare, dacă alegeți să petreceți această minivacanță pe litoral.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației de mobil DSU.

Țineți cont de sfaturile pompierilor militari și respectați atât măsurile de prevenire a incendiilor, cât și avertizările privind interzicerea scăldatului în locuri neamenajate!

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor