logo
RNTV Live

Două cireșe pentru păuleșteni, înainte de coacere! (GALERIE FOTO)

main 1
Cristian Anghelescu

Cel mai important meci al primei etape a returului Ligii A Prahova a fost cel dintre Petrolul și CS Păulești, meci desfășurat pe excelentul gazon al stadionului ploieștean și urmărit de peste 4000 de spectatori.

Petrolul a început în trombă dar fără să puncteze pe tabelă, vârful împins Adrian Vintilă tratând superficial trei mari ocazii în minutele 6,7 și 12, primele două în poziție de singur cu portarul! Tot Vintilă a avut un semi luft (21), de la numai 9 metri, trăgând pe lângă!

soni 2Echipa vizitatoare, nimeni alta decât câștigătoarea ediției trecute de campionat și a barajului dar neînscrisă în întrecerea celui de-al treilea eșalon, a aliniat un unsprezece cu destule “nume”, de la portarul Bobi Rădulescu și mijlocașul Gică Bărăgan (ambii născuți în 1979!) și până la  jucătorii cu profil ofensiv Andrei Ciobanu (1988) și Laurențiu Dumitru (1983) existând destui fotbaliști care știu să “îmblânzească” balonul.

Scorul a fost deschis de PĂUN (30), fotbalistul cu profil ofensiv fructificând un balon centrat din flancul stâng de Dragoș Gheorghe și lăsat să “curgă” de omniprezentul Vintilă: 1-0!

Scorul a rămas același până la pauză, în ciuda atacurilor desfășurate cu preponderență la poarta lui Rădulescu!

Primele 25 de minute din repriza secundă au fost sterile, cu prea multe baloane cărate spre noul vârf împins Dragoș Gheorghe – Vintilă fiind înlocuit cu I. Dumitrescu – postul de conjunctură nefiind pe placul acestuia.

Fără să fie anunțat, golul al doilea a picat exact în minutul 70, atunci când CL. TUDOR a profitat de ieșirea haotică a lui Rădulescu și a marcat după ce N. Popescu a centrat la firul ierbii: 2-0!

O situație periculosă de gol al oaspeților a fost înregistrată în minutul 78, autorul acesteia fiind Nae, ex-petrolistul șutând cu sete, de la circa 30 de metri, mingea trecând la o palmă de rădăcina butului din stânga lui Marinică! Iar în minutul 89, la încercarea de centrare a lui Arnăutu, Jean Prunescu s-a opus iar balonul a căpătat o traiectorie curioasă căzând pe “transversală”!

Un rezultat pozitiv, după un meci disputat cu o echipă bună a seriei!

  • soniLovitura de începere a partidei a fost dată de Șoni Pall, unul dintre puținii seniori ai “lupilor” rămași în viață și care este prezent, meci de meci, la jocurile Petrolului. În aplauzele miilor de suporteri, “nea Șoni” s-a asigurat că pasa va ajunge cât mai departe, a aranjat defensiva oaspeților (!) și a șutat cu sete! Să ne trăiești, mult și bine, profesore!

Casetă

Petrolul Ploiești – CS Păulești 2-0 (1-0)

Stadion: “Ilie Oană”. Spectatori: circa 5000. Marcatori: Păun (30), Cl. Tudor (70)

FC Petrolul: Marinică – Catană, Prunescu, Chiriță, Velisar – Butufei – Popescu (87 Jipa), C. Tudor (cpt), Păun (66 R. Alecsandru), Gheorghe – Vintilă (46 I. Dumitrescu, 90 Nițescu). Antrenor: Octavian Grigore.

CS Păulești: Rădulescu – Țugui (80 Neacșu), Pripu (cpt), Neagu, Mihai – Cîrstocea, Bărăgan (68 Arnăutu) – L. Dumitru (71 Nae), Pantilimonescu (71 Lungu), Țânțaru – Ciobanu. Antrenor: Iulius Mărgărit.

Cartonașe galbene: Butufei (22)/ Pripu (23), Bărăgan (34)

Au arbitrat: Alin Gheorghe – Cătălin Popovici (ambii din Ploiești) și Cristinel Damian (Slănic)

Observator AJF: Marian Deaconu (Ploiești).

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor