logo
RNTV Live

Dosarul lui Victor Pițurcă – fostul selecționer a fost eliberat și plasat sub control judiciar

NiZoYXNoPTRjMTVjMmNkM2JkOTA1Y2E1ZDdkYmYyMWYxM2RjNzE2.thumb
Ștefan Petre

Victor Pițurcă (66 de ani) este urmărit penal în dosarul privind achiziția de măști de protecție derulată în perioada pandemiei de coronavirus.

Victor Pițurcă (66 de ani) a fost reținut luni, 30 ianuarie 2023, de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) și eliberat marți, 31 ianuarie 2023, dar a fost plasat sub control judiciar, acuzat de cumpărare de influență. Dacă va fi găsit vinovat, Victor Pițurcă poate fi condamnat la închisoare de la 2 la 7 ani!

Potrivit informațiilor Digi, Victor Pițurcă, fost fotbalist emblematic al Stelei și al României și fost antrenor al echipei naționale, a fost audiat la sediul DNA din Capitală în cursul zilei de duminică, iar luni a fost reținut.

Procurorii investighează un contract încheiat în 2020 de Ministerul Apărării Naționale cu firma Helios Dentserv, care a facilitat distribuirea a 100.000 de măști FFP3 aduse din China către Ministerul Sănătății, în contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus – SARS-CoV-2.

Banii au ajuns la firma PAV Green Energy, al cărei unic asociat este Alexandru Victorio Piţurcă (39 de ani), fost fotbalist și fiul lui Victor Pițurcă.

Suma numită de procurori este de 11 milioane de lei (peste două milioane de euro), bani încasați de către firma familiei Pițurcă pentru niște măști neconforme. Victor Pițurcă ar fi influențat accesul fiului său la contractul cu MApN, conform acestora. Pe de altă parte, fostul selecționer neagă orice implicare, afirmând marți, după audieri, că nu are „nicio treabă cu această afacere”.

Procurorii fac verificări cu privire la posibile fapte de corupție comise de către generalii MAPN, dar și fapte de evaziune fiscală.

Potrivit unor surse judiciare, în dosar a mai fost reţinut şi directorul general al Romarm, Gabriel Ţuţu.

Desfășurarea audierilor de marți

Marți dimineață, fostul selecționer a fost adus în cătușe, conform procedurii, din arestul preventiv, pentru noi audieri. La sediul DNA a ajuns și fiul său, Alexandru Pițurcă (39 de ani), care a fost luat total prin surprindere de cursul evenimentelor. El petrecuse noaptea de sâmbătă la Nuba Chalet, în Poiana Brașov, alături de mai mulți prieteni, și se întorsese în București aflând de situație de la tatăl său. Marți, în jurul orei 15:30, a fost arestat pentru 24 de ore.

Victor Pițurcă a fost chemat a doua oară la sediul DNA, pentru a fi confruntat cu fiul său Alex – a fost lăsat liber, dar va rămâne sub control judiciar. Întrebat, la ieșirea din sediu, dacă a dat mită, așa cum susțin procurorii, Pițurcă a spus scurt „nu”. Ulterior, a negat apariția numelui său în orice fel de stenograme.

Pițurcă a fost întâmpinat din nou de o mulțime de jurnaliști, dar și de protestatarul Marian Moroșanu, zis „Ceaușescu”. Acest personaj cunoscut în mediul online l-a provocat, jignindu-l în repetate rânduri, iar tehnicianul i-a răspuns în cele din urmă, printr-o replică golănească: „Dacă te dai cu ruj, vorbim!”.

Surse: digisport.ro, digi24.ro, gsp.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor