logo
RNTV Live

DONATORI DE MESERIE

Daniel

Salvarea unei vieți poate fi o cursă contra cronometru. O astfel de situație a avut loc în această dimineață la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești. Un donator cu o grupă rară de sânge și angajații centrului au făcut tot posibilul pentru a ajuta un pacient căruia se i se face astăzi un transplant de ficat. Aceștia s-au mobilizat și chiar au deschis centrul cu o oră mai devreme.

Florin Munteanu, un donator frecvent al Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești nu a stat pe gânduri. A acceptat să vină să doneze în regim de urgență pentru a salva încă o viață. Pentru acest lucru a fost nevoie de o mobilizare generală.

Donarea de afereză este o procedeu care necesită mai mult timp decât o donare obișnuită. Este o metodă prin care se recoltează unele componente din sânge.

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești spun că este nevoie permanentă de donatori. Aceștia nu sunt așteptați doar în cazurile extreme.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor