logo
RNTV Live

Doliu la Filarmonica ploieşteană. S-a stins din viață Șerban Ionescu Homorâceanu

sursa youtube
Mihai Constantinescu

Doliu la Filarmonica ploieşteană. S-a stins din viață Șerban Ionescu Homorâceanu

Filarmonica ploieşteană este în doliu. Șerban Ionescu Homorâceanu a decedat. Acesta a iniţiat, în 1965 Asociația Prietenii Muzicii Americane, iar în 1968 se număra printre membrii fondatori ai primului club de jazz din România, la Ploieşti. În 1970 devenea membru al Clubului de Jazz Timişoara, anunţă reprezentanţii Filarmonicii.

Împreună cu Puiu Mancaș și Alexandru “Puiu” Comănescu s-a implicat în organizarea primului festival de jazz din România, care a avut loc tot la Ploieşti, în 1969. În anul 2000, Şerban Ionescu Homorâceanu devenea motor al Asociaţiei Culturale Jazz Forum 03, cea care a reuşit reluarea Festivalurilor de Jazz în Ploieşti.

În luna noiembrie 2019, domnul Şerban Ionescu Homorâceanu s-a numărat prin invitaţii de onoare ai Conferinței Naționale #ROJAZZ50, eveniment organizat de Filarmonica ploieşteană cu prilejul aniversării celor 50 de ani de la primul festival de gen din ţara noastră.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor