logo
RNTV Live

Pui de cerb lopătar aşteaptă să fie “botezaţi”/ Exclusiv/Galerie Foto

Doi pui de cerb lopătar aşteaptă vizite. Au fost aduşi pe lume în captivitate
Mihai Constantinescu

Doi pui de cerb lopătar aşteaptă vizite. Au fost aduşi pe lume în captivitate

Doi pui de cerb lopătar aşteaptă vizite din partea iubitorilor de animale care vor să petreacă timp liber în Parcul Zoo Bucov. Au fost aduşi pe lume în captivitate, chiar în Grădina Zoologică şi au ajuns vedetele parcului.

Unul dintre pui are o săptămână. Celălalt este mai mare cu trei zile. S-au născut în captivitate, iar medicii veterinari spun că sunt perfect sănătoşi.

Cerbul lopătar face parte din genul Dama. La maturitate, lungimea corpului este de 1,30-1,60 m, coada de 16–18 cm, greutatea până la 120 kg (masculul) și până la 65 kg (femela). Culoarea blănii este brun-roșcată, cu pete albe pe spinare, în timpul verii, în timp ce iarna culoarea blănii pe spinare este brun-aurie. Pe burtă și pe partea internă a picioarelor blana este albă. Trăiește 15-18 ani în libertate și 20-25 în captivitate, notează https://ro.wikipedia.org/wiki/Cerb_lop%C4%83tar

Cei doi pui aşteptă să fie botezaţi

Deocamdată cei doi pui sunt prea mici pentru a se cunoaşte dacă sunt femele, masculi sau pereche. Când vor creşte puţin mai mari se va sţii acest lucru, iar conducerea parcului intenţionează să le găsească nume cu ajutorul iubitorilor de animale. În acest sens, reprezentanții administrației parcului vor lansa pe Facebook un concurs pentru a alege nume pentru cei doi pui. Cele mai frumoase sau haioase nume vor fi puse puilor.

Angajaţii parcului sunt topiţi după doi pui şi au ajuns repede să fie iubiţi de toată lumea. Aşa că de o săptămână şi jumătate sunt vedetele parcului.

Nu este prima dată când se întâmplă un astfel de botez. Un pui de zebră şi-a găsit numele tot în urma unui concurs asemănător.

Pentru mai multe stiri vizitaţi site-ul republikanews.ro.

Cei care doresc să viziteze parcul trebuie să ştie că progarmul este zilnic între orele 09.00 – 18.00. În week-end este până la ora 20.00.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor