DNA anunță începerea urmăririi penale față de Florin Cîțu. A facilitat achiziția a peste 43,3 milioane de doze de vaccin anti-COVID

florin_citu
Erika Stoica

Perioada de pandemie COVID-19 a reprezentat un bun prilej pentru fostul premier Florin Cîțu pentru achiziții nefondate. Este vorba despre doze de vaccin anti-Covid.  DNA susține că în 19 aprilie și în 13 mai 2021 Cîțu ar fi aprobat două memorandumuri emise de Ministerul Sănătății în baza cărora s-ar fi contractat un număr mult mai mare de doze de vaccin deși ar fi știut că numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare comunicat de statul român Comisiei Europene era de 10,7 milioane. Acesta nu a activat clauza de opt-out din mecanismul Uniunii, care ar fi permis României să nu plătească vaccinurile pe care ar fi decis să nu le solicite.

Astfel, DNA arată că cele 37,5 milioane de doze, cumpărate în baza unui contract din 1 ianuarie 2021, erau suficiente pentru vaccinarea a 23 de milioane de persoane. Dar, prin demersurile sale, Florin Cîțu a facilitat conducerii Ministerului Sănătății să tranzacționeze și să ordonanțeze la plată achiziția în plus a unui număr de 43.359.892 doze vaccin în valoare de 825.636.678 euro fără TVA.

Pentru fostul premier, DNA a început urmărirea penală  în dosarul achiziției de vaccinuri anti-COVID în timpul pandemiei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor