logo
RNTV Live

DNA a deschis un dosar în care apare și primarul Adrian Dobre!

dobre
rnews

DNA a deschis un dosar în care apare și primarul Adrian Dobre

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, are o plângere la DNA, iar institia a deschis un dosar în care face cercetări “in rem”.

Mai mulți polițiști locali au fost trimiși în judecată în 2017, fiind acuzați de abuz în serviciu. Cauza în care aceștia au fost trimiși în judecată a ajuns pe rolul Judecătoriei Ploiești în data de 27 ianuarie 2017. Conform legislației în vigoare, funcționarii publici trimiși în judecată pentru infracțiuni de corupție și de serviciu trebuie suspendați din funcție. Suspendarea se face prin dispoziție semnată de primarul în funcție.

Deși polițiștii locali au fost trimiși în judecată încă de la începutul anului, primarul Adrian Dobre nu i-a suspendat din funcție. De altfel, Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a emis o adresă prin care spune că respectivii polițiști locali “au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice și fals intelectual în formă continuată” și că “raportul de serviciu al funcționarului public se suspendă de drept atunci când s-a dispus trimiterea în judecată a acestuia”.

Cum unul din cei doi polițiști locali se transferase între timp la ANAF Prahova, ANFP a transmis respectiva adresă atât către Poliția Locală, cât și către ANAF, pentru a fi aplicate prevederile legii, iar cei doi să fie suspendați din funcții.

De altfel, ANAF a suspendat din funcție respectivul funcționar public în luna august 2017. Cel de-al doilea funcționar, de la Poliția Locală, a rămas în funcție, iar ANFP a emis, în luna noiembrie 2017, un al doilea document prin care somează Poliția Locală să-l suspende pe acesta din funcție.

Cum primarul Adrian Dobre nu i-a suspendat pe polițiștii locali după ce au fost trimiși în judecată, DNA a deschis un dosar penal ca urmare a unei plângeri care îl viza pe primarul Adrian Dobre, efectuând cercetări “in rem” pentru abuz în serviciu.

“Prin Ordonanța nr. 505/P/2017 din 20.09.2017, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus – în favoarea unității noastre de Parchet – declinarea competenței de soluționare a cauzei având ca obiect denunțurile formulate de (…) împotriva primarului municipiului Ploiești – Dobre Adrian, conducerii Poliției Locale Ploiești (instituție subordonată Consiliului Local Ploiești) și altor funcționari publici, sub aspectul comiterii infracțiunii de abuz în serviciu având ca rezultat obținerea unui folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, prev. de art. 13(2) din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.P., cauza fiind înregistrată la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești”, se arată într-o ordonanță a procurorului DNA.

“Se sesizează, în esență, că factorii decizionali mai sus menționați nu au procedat la suspendarea raporturilor de serviciu conform dispozițiilor legale (art. 94 lit. m din Legea 188/1999) ce reglementează statutul funcționarilor publici în ceea ce-i privește pe angajații Poliției Locale Ploiești (…), deși au fost trimiși în judecată pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, faptă de natură a atrage prejudicierea bugetului local și implicit obținerea de către aceștia a unui folos necuvenit, prin plata/încasarea în continuare a salariilor.

Prin Ordonanța din 06.11.2017 s-a dispus începerea urmăririi penale “in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunii menționate”, mai scrie în ordonanța procurorului DNA.

CITEȘTE mai multe AICI

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor