logo
RNTV Live

Directorul general BMS România: „Fără cercetare, fără inovație, unii dintre noi n-am fi fost aici”

Catalin-Radu_GM-BMS-1
Andrei-Vlăduț Gușter

În cadrul evenimentului CANCER SURVIVOR 360, directorul general al Bristol Myers Squibb (BMS) România, Cătălin Radu, a transmis informații despre rolul inovației în salvarea de vieți în multe dintre afecțiunile considerate o condamnare la moarte în urmă cu doar câteva decenii.

Cătălin Radu: „Suntem adesea, ca industrie inovatoare, arătați cu degetul, că suntem răi, că suntem rapace. Dar aș vrea să spun un lucru: fără cercetare, fără inovație, unii dintre noi n-am fi fost aici, fie că este vorba despre Covid, fie că este vorba despre cancer, fie că este vorba despre multe alte boli.

Tot prin cercetare și inovație a apărut și penicilina – câți mureau înainte de descoperirea unui antibiotic. (…) Dincolo de pasiuni, ar trebui să ne gândim că industria inovatoare este un partener, un partener real pentru societate și pentru sănătate.”

De asemenea, acesta a evidențiat că industria farmaceutică a contribuit la realizarea Planului național de prevenire și combatere a cancerului din țara noastră, aprobat printr-o lege intrată în vigoare la începutul acestui an.

„De ce? Pentru că noi în industrie cred că știm cel mai bine în următorii 5 ani sau 10 ani dacă România va mai ezita până la a lua măsuri concrete. Se schimbă, poate, tratamentele, se schimbă abordarea cancerului, și atunci planul nostru devine ceva inutil înainte să înceapă”, a spus managerul BMS România.

Potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), 40% din bugetul programelor naționale de sănătate curative sunt alocate pentru medicația oncologică.

„Sună foarte mult, dar în același timp medicația oncologică reprezintă doar 30% din cheltuielile pentru tratamentul unui pacient oncologic”, a menționat Cătălin Radu.

„Sunt mândrul reprezentant al companiei care a reușit să ducă supraviețuirea la 5 ani, prin imuno-oncologie, în melanomul malign la 52%. Avem acum datele la 7 ani: 48% din pacienți sunt în viață la 7 ani. Înainte de această inovație, supraviețuirea era incomparabil mai scăzută, marea majoritate decedând în interval de un an”, transmite specialistul.

„Haideți să votăm pentru acea Românie nouă, în care România se află în prima jumătate a UE la performanțele sistemului sanitar, (…) în care pacienții, când primesc un diagnostic de cancer, (…) să simtă că sunt pe mâini bune, că au cu cine vorbi, că au toate analizele la dispoziție și că nu durează 30 de zile imunopatologia. Pentru un pacient cu un cancer cu o formă agresivă, deja 30 de zile este uriaș”, a încheiat Cătălin Radu.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor