logo
RNTV Live

Câte ministere va avea noul guvern. Ce schimbări își dorește Marcel Ciolacu să impună

marcel ciolacu
Dumitrache Catalina

Liderul PSD a declarat marți că viitorul guvern va avea mai puține ministere. Acesta își dorește oameni potriviți la locurile potrivite.

Social-democraţii i-au dat mandat lui Ciolacu în Consiliul Politic Naţional al partidului de marţi.

Motivul lor era de a fi redus numărul de ministere, de secretari de stat şi de agenţii guvernamentale, în viitorul Guvern, după rotaţia premierilor.

,,În toate negocierile pe care le vom avea cu ceilalţi copreşedinţi care formează această coaliţie vor fi axate pe oamenii care vor ocupa aceste poziţii, respectiv de miniştri în Guvernul României. Mi se pare corectă abordarea nu numai ca oameni politici, dar ca şi români. Dorim oamenii potriviţi la locurile potrivite. Nu m-am născut preşedinte al PSD, politician, preşedinte al Camerei. Eu când m-am născut, m-am născut român şi cred că trebuie să avem o abordare mult mai responsabilă în ceea ce priveşte noul Guvern.

Colegii mi-au dat un mandat de a avea o discuţie cu fiecare ministru în parte pentru a face o analiză în funcţie de fiecare minister împreună cu preşedintele PNL, domnul Nicolae Ciucă, în ceea ce priveşte componenţa şi numărul secretarilor de stat la fiecare minister, în funcţie de importanţa ministerului şi de oamenii care au făcut faţă până acum la aceste funcţii. Colegii mei au dat un mandat pentru reducerea numărului de ministere, de secretari de stat şi a agenţiilor guvernamentale.

Decizia este că Guvernul viitor va avea mai puţine ministere”, informează Marcel Ciolacu la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD care a avut loc marţi la Parlament. 

,,Mandatul e ca structura guvernamentală să fie mai eficientă și mai suplă, nu am avut vreo discuție de a scoate un partid politic din componența acestei coaliții. Nu am făcut scenarii ce comasări vor avea loc, decizia e că guvernul viitor va avea mai puține ministere. Vor fi mai puține cu certitudine. Îmi doresc să am un guvern cu oameni potriviți la locurile potrivite. Cei mai buni oameni pe care îi are fiecare partid din  Coaliție să vină în viitorul guvern“, adaugă acesta.

Liderul PSD a vorbit şi despre ţintele pe care le-a fixat pentru noul Executiv pe care îl va conduce.

,,Provocările cele mai mari sunt reducerea inflaţiei, creşterea puterii de cumpărare care am dori să ajungă la 8,22%, creşterea investiţiilor. Dacă în acest an am venit cu 7,2% creştere investiţii, ne-am dori să atingem pe anul viitor 10% din PIB şi cu investiţii, scheme de ajutor în zona produselor alimentare şi de construcţii, astfel încât să încercăm să diminuăm acest deficit de balanţă comercială care s-a mărit foarte mult în ultima perioadă”, completează acesta.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor