Diferența de preț dintre motorină si benzină stârnește nemulțumirea șoferilor

Deși prețul unui plin de benzină este mult mai mic de cât a unui plin de motorină, coaliția va compensa ambii carburanți. Compensarea de 50 de bani pe litru aplicată atât la benzină, cât și la motorină, duce la dispute în coaliția de guvernare, dar poate stârni nemulțumiri și printre șoferi, în funcție de carburantul folosit la propriile mașini.

Astfel, în ședința de ieri a coaliției, potrivit unor surse politice, liberalii ar fi propus ca respectiva compensare de 50 de bani să fie păstrată doar pentru motorină, dat fiind că prețul benzinei a tot scăzut în ultima lună. În cele din urmă, coaliția PSD-PNL-UDMR a decis luni să mențină măsura compensării cu 50 de bani pe litru până la finalul anului atât la benzină, cât și la motorină. Impactul de până acum al măsurii a fost de circa 175 de milioane de lei pe lună. Mai mult, UDMR ar fi propus ca măsura compensării la carburanți să continue până la primăvară, pe motiv că bugetul poate susține aceste costuri.

cel mai verde complex reziential

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Surse: Coaliția menține compensarea cu 50 de bani și la motorină și la benzină (g4media.ro)

hidro
tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here