logo
RNTV Live

Dezinformare grosolană promovată de organizații PSD din țară. Atac prostesc la mișcarea #rezist

fake news psd
Ciprian Radu

Dezinformare grosolană promovată de organizații PSD din țară

Mai multe organizații PSD din țară au promovat un videoclip cu o fermă de smartphones care lucrează pentru aplicația chinzească WeChat.

Pesediștii l-au folosit pentru a ataca mișcarea #rezist, însoțit, evident, de o sumedenie de inepții.

Numai bune de înghițit nemestecate de armata de apărători – interesați direct sau nu – ai partidului de la guvernare…

Realitatea e că respectivul videoclip a fost filmat în China și a fost postat pe FB de către un antreprenor rus, Artem Zhdanov.

Acesta a văzut cum se promovează conturile oficiale de utilizator de pe reţeaua WeChat cu ajutorul a 100 de smartphone-uri, după cum explică chiar el.

Potenţialul imaginilor a fost imediat intuit publicaţia rusească Russia Today, care a cumpărat drepturile de folosinţă.

După cum explică antreprenorul român Dragoş Stanca pe Facebook, agenţia video arondată Russia Today, Ruptly, redistribuie imaginile. Are însă grijă să explice succint că e vorba de o fabrică de like-uri din Shenzen, provincia Guangdong. Clipul video de pe Ruptly, mai jos.

Mai departe, clipul a ajuns în atenția echipei de socoal-media a PSD, scrie ziarul Adevărul. Și, după cum se poate observa în mesajul care îl însoțește, a fost transformat într-un atac la adresa mișcării #rezist.

Peste 20 de organizații PSD și TSD din țară au distribuit videoclipul însoțit de mesajul care caută să ducă în derizoriu protestele împotriva marilor corupți.

La ora publicării acestui material, PSD Prahova și Ploiești nu se aflau printre ele.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor