logo
RNTV Live

Dezbatere publică privind condiţiile de rezervare a locurilor de parcare pentru persoane cu dizabilități/VIDEO

Mihai Constantinescu

Dezbatere publică privind condiţiile de rezervare a locurilor de parcare pentru persoane cu dizabilități.

Primăria Ploieşti a pus în dezbatere publică un proiect privind condiţiile de rezervare a locurilor de parcare pentru persoane cu handicap. Inițiativa vine după o perioadă de aproximativ un an în care nu s-au mai atribuit locuri noi. Noul proiect aduce criterii mai stricte. Autoritățile vor să fie sigure că locurile respective sunt folosite de persoane care într-adevăr au nevoie.

Dezbatere publică privind condiţiile de rezervare a locurilor de parcare pentru persoane cu dizabilități

Proiectul de hotărâre de Consiliu Local a fost publicat recent pe site-ul municipalităţii. Este la secţiunea “Transparenţă decizională”. Iniţiativa apare după ce au existat reclamaţii privind faptul că, până de curând, mulţi oameni şi-au putut rezerva locuri în faţa blocurilor. Asta, chiar dacă nu aveau neapărat probleme medicale severe, profitând de criteriile relativ relaxate. Astfel, noul proiect cuprinde criterii mai strcte. Vor permite ca respectivele locuri de parcare să fie atribuite doar pentru persoane cu handicap grav, de gradul I, cu afecţiuni somatice, boli rare şi deficienţe grave locomotorii.

Potrivit viceprimarului Magdalena Trofin, proiectul va sta în dezbatere decizională timp de 30 de zile. Apoi, va fi supus dezbaterii în cadrul unei ședințe a Consiliului Local Ploiești.

Proiectul de hotărâre pus în dezbatere propune o listă cu 40 de boli sau categorii de boli pentru care pot fi atribuite locuri în parcările din zonele rezidenţiale din Ploieşti, de la atrofii sistemice, boli degenerative ale sistemului nervos sau paralizia cerebrală şi până la amputări traumatice ale unor membre sau arsuri grave.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor