logo
RNTV Live

Detalii despre „şantierul” de la Stadionul „Ilie Oană” (GALERIE FOTO)

ilieoana
Cristian Anghelescu

Detalii despre „şantierul” de la Stadionul „Ilie Oană”

Odată cu vizitele reprezentanţilor UEFA şi FIFA la arena “Ilie Oană”, s-au impus modificări vizând menținerea stadionului la cota “4 stele”.

Astfel, arena va putea găzdui partide la nivel de echipe naţionale, Europa League şi, în cazul Champions League, doar până în faza grupelor, inclusiv.

Cele mai ample investiţii se fac în privinţa condiţiilor oferite reprezentanţilor mass-media. Cum se cunoaște, atât forul european cât şi cel mondial acordă atenţie sporită acestui aspect.

Care sunt lucrările în discuție

Lucrările care au loc în această perioadă sau sunt vizate în viitorul apropiat sunt:

  1. creşterea capacităţii sălii destinate conferinţelor de presă, de la 55 de locuri disponibile urmând să se ajungă la 80;
  2. de la 5-6 poziţii pe scena de filmare, se trece la o scenă ce oferă 16 poziţii pentru camerele TV. La această capacitate s-a ajuns prin relocarea unui perete care a oferit circa 40 metri pătraţi în plus sălii de conferinţe. În plus, posibilitatea instalării unui nou podium, etajat, pentru camerele TV;
  3. s-au achiziţionat 21 de măsuţe şi 60 de scaune cu desktop pentru reprezentanţii mass-media;
  4. pentru o mai bună izolare fonică, sala a fost mochetată şi i se vor instala jaluzele;
  5. scena principală va fi înlocuită cu una mai mare, noile norme impunând 5 poziţii pentru cei care vorbesc;
  6. se va îmbunătăți sistemul de iluminare, în contextul în care dimensiunea sălii a crescut considerabil;
  7. se va modifica şi instalaţia de sunet, atât pentru a se capta mai bine sunetul, cât şi pentru a se asigura legătură directă tuturor celor (maxim) 16 camere instalate pe scenă;
  8. sala workpress, folosită de reprezentanţii mass-media pentru transmiterea corespondenţei, va beneficia de mobilier nou. Este vorba despre 80 de mese, fiecare având prize de curent şi internet;
  9. vor fi pupitre noi în zona mass-media de la etajul 3, care vor trebui înălţate cu 30 cm (primul rând) şi un metru (al doilea rând);
  10. zona camerelor tv va trebui extinsă, capacitatea solicitată fiind de 5 poziţii, în loc de 3, câte sunt acum;
  11. pentru presa scrisă, se vor instala măsuţe ce vor oferi o capacitate de 70 de locuri, fiecare cu priză pentru curent şi internet.

Alte măsuri ce urmează a fi luate

Legat de internet, există obligativitatea achiziţionării altor două abonamente, pe lângă cele 4 deja existente. Asta, întrucât Manualul UEFA impune furnizarea de internet wifi nu doar în tribuna mass-media, ci şi în zonele din spatele porţilor (pentru fotoreporteri), la băncile de rezerve sau zona VIP a tribunei.

Zona de socializare VIP a fost recompatimentată, există sală destinată fumătorilor, existând şi o sală „meeting room”, destinată delegaţilor UEFA. Totodată, zona rezervată nefumătorilor are acum o cameră destinată serviciului de catering, cu acces direct la sala de socializare.

În perioada următoare, se impune ridicarea standardului de calitate al gazonului, prin lucrări de tip excepţional. Acestea sunt carotarea, nisiparea, însămânţarea şi aerarea, condiţionate, însă, şi de o perioadă de circa două săptămână fără meciuri.

Se vor înlocui reflectoarele arse ale instalaţiei de nocturnă, din cauza cărora capacitatea a scăzut. Vorbim despre un maxim de 1670 de lucşi, minimul impus de UEFA fiind 1500.

S-au făcut lucrări de reparaţie la instalaţia UPS, care asigură back-up-ul eventualele căderi de tensiune. Bateriile acestei instalaţii garantează 15 minute de funcţionare, iar sistemul AAR face trecea directă pe generator.

Se caută soluţii pentru repararea sistemului de ticketing, care nu funcţionează în acest moment. Acest sistem reprezintă o problemă pentru eventualii chiriaşi, angajarea unei firme care oferă cititoare mobile fiind destul de costisitoare.

Nu în ultimul rând, zona destinată persoanelor cu dizabilităţi nu va mai fi la etajul 3. Asta, din cauza accesului destul de dificil cu liftul şi a problemelor care ar interveni în cazul unei evacuări de urgenţă. Poziționarea acestei zone va fi în partea estică a Tribunei I.

Cele mai multe dintre aceste lucrări sunt în derulare, urmând să fie finalizate în perioada următoare.

sursa: csmploiesti

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor