logo
RNTV Live

Descoperire importantă la 400m sub apă: noi forme de viață

R4YC565BOZO2TM22C7RQECFHDE
Ștefan Petre

Ministerul Mediului din Ecuador a anunțat luni descoperirea unui recif de corali necunoscut până acum, caracterizat printr-o viaţă marină abundentă. Cercetătorii au găsit reciful într-o expediţie ştiinţifică în largul arhipelagului Galapagos, din Oceanul Pacific.

„O expediţie ştiinţifică în ape adânci a descoperit primul recif coralier complet virgin, cu o lungime de aproximativ doi kilometri, situat la o adâncime de 400 de metri, pe vârful unui munte subacvatic”, a anunţat ministrul Mediului, José Dávalos, pe pagina sa de Twitter.

„Galapagos ne surprinde din nou!”

Până de curând, se credea că singurul recif din Galapagos care a rezistat fenomenelor meteo El Nino din 1982 şi 1983 era reciful Wellington, situat de-a lungul coastelor insulei Darwin. Reciful proaspăt descoperit este însă alcătuit într-un procent de peste 50% din corali vii.

Este foarte important la nivel global, întrucât numeroase sisteme din ape adânci sunt degradate”, a spus Stuart Banks, cercetător principal în domeniul vieţii marine în cadrul Charles Darwin Foundation, care a luat parte la expediţie. Banks a adăugat că reciful are o vârstă de câteva mii de ani.

Arhipelagul Galapagos a avut, de-a lungul istoriei, o contribuție aparte în studiul biologiei, inspirând teoria evoluţionistă a lui Charles Darwin. Este habitatul unde se găsesc ţestoase gigantice, albatroşi, cormorani şi alte specii, unele dintre ele în pericol de dispariţie.

Surse: Reuters, G4Media

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor