logo
RNTV Live

Deținuții din Prahova, duși la bursa locurilor de muncă, pentru a-și găsi slujbe după eliberare!

2
Ștefan Petre

Vineri, 12 mai, Penitenciarul Ploiești a participat cu unsprezece persoane private de libertate la bursa generală a locurilor de muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova.

La evenimentul organizat la sediul Hotelului Central Ploiești, începând cu ora 10:30, au participat unsprezece deținuți clasificați în regim semideschis custodiați la secția exterioară Berceni Moara.

Nouă dintre aceștia se află în ultima perioadă de executare a pedepsei, din rândul celor care sunt selecționați în proiectul-4NORM-ality„Program de responsabilizare destinat persoanelor private de libertate de etnie romă și altor categorii de deținuți cu risc de excludere”, prevăzut în proiectul – „Îmbunătățirea serviciilor corecționale din România prin implementarea principiului normalității – 4NORM-ality”, de inspirație norvegiană, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014 – 2021.


Deținuților le-a fost înlesnită întâlnirea cu angajatori din judeţul Prahova, care au prezentat astfel oferta de locuri de muncă vacante din domenii precum: industria petrolului, industria energetică, metalurgică, siderurgică, chimică şi petrochimică, construcţii, confecţii metalice și PVC, mase plastice și ceramice.

Deţinuţii prezenţi au ocazia să interacționeze direct cu potențialii angajatori și au primit informaţii legate de condiţiile de angajare, ca muncitori calificați și necalificați.

Prin organizarea acestei activităţi, unitatea de detenţie precizează, în cadrul unui comunicat de presă, că şi-a propus să promoveze, în rândul antreprenorilor, problematica socială a acestei categorii vulnerabile, iar obținerea unui loc de muncă după liberare reprezintă un demers esențial în procesul de reintegrare socială ce poate fi realizat împreună cu partenerii instituționali, în raport cu nevoile de suport și asistență a grupurilor vulenrabile – obiectiv asumat prin H.G. – precum şi oferirea unei oportunităţi pentru fiecare dintre participanţi de a deveni un potenţial angajat după punerea în libertate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor