logo
RNTV Live

Deputații care au semnat pentru mutilarea Codului penal o dau la întors: “Noi n-am semnat!”

catalin-radulescu
Ciprian Radu

Deputații care au semnat pentru mutilarea Codului penal o dau la întors

Circ în PSD! Câțiva parlamentari semnatari ai proiectului privind pragul de 200.000 de euro se arartă stupefiați. Aceștia susțin că n-au știut ce conține proiectul deputatului mitralieră (foto). Alții îi cer lui Cătălin Rădulescu socoteală. 

 

Jurnalistii de la recorder.ro au vorbit cu mare parte dintre cei 39 de parlamentari PSD care au semnat proiectul care dă liber la furat.

Daniela Otesanu (deputat de Vâlcea): “Eu nu am semnat așa ceva. Am vorbit cu colegii și înțeleg că mai sunt și alții în situația mea. Nu stiu ce a făcut domnul Rădulescu. Dar sunt foarte curioasă să aflu cum de a ajuns numele meu pe acea inițiativă de modificare a Codului Penal”.

Octavian Petric (deputatde Satu Mare): „Nu știu, probabil m-o fi trecut el acolo, dar eu nu sunt inițiator. Am văzut și eu acum la televizor că e scandal, dar nici nu știu ce conține acea propunere. Cătălin are multe… Eu n-am semnat așa ceva”.

Alexandru Bălănescu (Mehedinți):  A semnat propunerea lui Rădulescu, dar când i s-a citit ce a semnat, începe să se mire. Nu e de acord cu eliminarea sintagmei „sau pentru altul“ în cazul dării sau luării de mită. „Nu, domnule, complicitatea trebuie să fie pedepsită. Stați, e o greșeală, o să îndreptăm“. Nu e de acord nici cu abrogarea Articolului 299 care pedepseste folosirea functiei pentru favoruri sexuale. „Vai de mine, păi să știți că cele mai multe violuri așa se petrec, la presiunile șefului. Mai multe decât alea cu violență, petrecute pe stradă. Nu, nu sunt de acord“.

Danut Pale (Buzău) admite ca nu se uită cu mare atenție pe proiecte  „Asta cu luarea de mită în numele altuia nu prea e normală. Adică nu iau eu mită, ia altul pentru mine. Nu, asta trebuie scoasa pentru că râd și curcile de noi. Până la urmă e forma propusă pentru dezbatere, nu cred că va râmâne așa”.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor