logo
RNTV Live

Deputat PMP, Cătălina Bozianu:Avem șansa de a ne asuma un proiect național-unirea cu Republica Moldova

CATALINA BOZIANU PMP
Mihai Constantinescu

34 de localități din Republica Moldova au votat unirea cu România

Deputat PMP, Cătălina Bozianu:Avem șansa de a ne asuma un proiect național-unirea cu Republica Moldova.

34 de localități din Republica Moldova au votat unirea cu România. Deputatul PMP, Cătălina Bozianu,este de părere că acum există şansa asumării unui proiect uriaş în aces sens.

“Declaraţia mea politică de astăzi a avut ca subiect exemplul pe care primarii și consilierii locali basarabeni îl dau clasei politice românești prin asumarea „Unirii de jos în sus”:
„Știrea politică a săptămânii trecute, care bate toate cancan-urile autohtone, este aceea că 34 de localități din Republica Moldova au votat, prin reprezentanții comunităților respective, unirea cu România. Desigur, votul consilierilor locali basarabeni nu are putere de lege, nefiind un act normativ. Valoarea simbolică a acestui gest este, însă, uriașă. Acest gest constituie o manifestare de voință politică de care nicio putere, fie ea unionistă sau separatistă, nu-și permite să nu țină seama. Cu cât voturile aleșilor locali basarabeni se înmulțesc, cu atât crește presiunea pentru unire pe clasa politică de dincolo de Prut.
Acțiunea comunităților basarabene are o simbolistică aparte și pentru noi, reprezentanții clasei politice de dincoace de Prut. Mai ales pentru aceia dintre noi care nu sunt mânați în politică decât de propriile interese, de meschinărie, de dorința de putere sau de avere. Îndrăznesc să afirm că ceea ce se întâmplă, în aceste zile, în Basarabia constituie o palmă morală pe obrazul clasei politice românești. O clasă politică încremenită, parcă, în mărunțișuri. Totodată, reprezintă un îndemn la ieșirea noastră din această stare de încremenire.
Avem șansa imensă de a ne asuma, în sfârșit, un proiect național. Un proiect care ne poate aduce din nou în prim-planul istoriei: unirea cu Republica Moldova. Pentru moment, dintre toate partidele românești, noi, Partidul Mișcarea Populară, suntem singurii care au curajul să își asume acest proiect. Ne-am bucura dacă și ceilalți colegi ne-ar urma exemplul. Ne-am bucura dacă și ceilalți colegi ar urma exemplul consilierilor locali și al primarilor din Basarabia care, fără să mai țină cont de calcule politice mărunte, de tipul „dacă facem asta, riscăm să nu mai primim fonduri de la guvern”, aleg să intre în prim-planul istoriei mai înaintea noastră. Este timpul ca noi toți să urmăm acest exemplu și să acționăm cu mult curaj și dăruire pentru unire”, a declarat deputat Cătălina Bozianu.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor