logo
RNTV Live

De ce trage președintele PNL Prahova cu Orban și cât de omogenă e organizația județeană

Preşedintele comisiei de apărare din Senat: "Nu a existat o invitaţie a SPP pentru vizitarea vreunui poligon"
Ciprian Radu

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrecu, a explicat într-un interviu acordat publicației max-media.ro, motivele pentru care îl preferă pe Ludovic Orban pentru șefia partidului, la alegerile din 17 iunie. 

“Ludovic Orban este unul dintre cei mai consecvenţi apărători şi promotori ai valorilor liberale şi ai PNL. Ca om, de când face politică, el stă de vorbă cu toată lumea, nu şi-a schimbat numărul de telefon şi nu şi-a pierdut simţul umorului. Aş mai menţiona un lucru foarte important, Ludovic Orban a reuşit să îşi facă o echipă formată din câştigători, în jurul său sunt toate organizaţiile judeţene ale PNL care au avut scoruri remarcabile la alegeri, ceea ce îmi dă speranţa că PNL va câştiga următoarele runde de alegeri.

Urmează să discutăm în Comitetul Director Judeţean Prahova despre acest lucru (n.r.- alegerile pentru președinția PNL), dar eu mi-am exprimat opţiunea personală, la fel ca şi mulţi alţi colegi care fac parte din conducerea judeţeană a PNL. Şi merg pe mâna lui Ludovic Orban”, a declarat șeful organizației județene Prahova.

Iulian Dumitrescu a respins posibilitatea ca președintele României, Klaus Iohannis, să se amestece în alegeri, susținându-l pe Cristian Bușoi, contracandidat al lui Orban .

“Domnul preşedinte Klaus Iohannis, fost preşedinte al PNL, este o personalitate faţă de care am tot respectul. În opinia mea, cei care permit sau, mai grav, alimentează teoria intervenţiei preşedintelui în competiţia internă din PNL îl desconsideră pe preşedinte. Să acreditezi ideea că preşedintele sprijină un personaj sau altul pentru a accede în funcţii de conducere în PNL, asta mi se pare lipsă de respect faţă de preşedinte”, a precizat Iulian Dumitrescu.

Trecând de la PNL Prahova, președintele spune că organizația județeană este omogenă și a răspuns și problematicii schimbării de cadre (foștii președinți Ioan Luchian sau Mircea Roșca sau fostul deputat Dragoș Gunia).

“Orice lider îşi pune amprenta asupra organizaţiei pe care o conduce. Rezutatele pe care PNL Prahova le-a avut la ultimele alegeri dovedesc că schimbările pe care le-am generat au fost de bun augur, şi mă refer mai ales la faptul că avem încredere unii în alţii şi lucrăm toţi pentru un obiectiv comun, câştigarea alegerilor. Fiecare conducător a avut, în diverse momente, o contribuţie importantă la evoluţia PNL Prahova, şi le mulţumesc pentru acest lucru. Nu e vorba de faptul că nu şi-ar mai fi gasit locul în organizaţie. Există însă şi situaţii în care organizaţiile locale au decis să facă schimbări. Eu am fost printre cei mai vocali susţinători ai votului de jos în sus în partid, iar lucrurile s-au desfăşurat în acest fel şi în PNL Prahova. Cât despre omogenitatea partidului, pot să spun că noi am furat startul. De mult timp, fuziunea între PNL şi PDL a devenit efectivă în Prahova. Am reuşit să ne armonizăm şi să lucrăm împreună, şi singurul lucru care contează sunt rezultatele”, a explicat Iulian Dumitrescu.

Alegerile pentru președinția PNL vor avea loc pe data de 17 iunie, iar planurile liberalilor sunt stabilite:

“Trebuie să le dovedim oamenilor că noi suntem alternativa la guvernarea PSD, şi nu partidele antisistem sau cele naţionaliste care ar putea să apară peste noapte. Aştept să ne organizăm şi să câştigăm prezidenţialele, iar mai apoi localele şi parlamentarele”, a încheiat președintele PNL Prahova.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor