logo
RNTV Live

De ce sunt la un pas de a fi pierduți 10 milioane de euro care erau destinați cabinetelor de planificare familială?

bfe57c76-6cfd-4983-8c79-a215638b9d4e
Pantazi Bianca

Riscă să fie pierduți 10 milioane de euro din PNRR, destinați modernizării a peste 100 de cabinete de planificare familială, atrage atenția deputatul USR Adrian Wiener, Care acuză Ministerul Sănătății că nu face eforturile necesare pentru a se asigura că banii ajung la cabinetele medicale.

Prin apelul de finanțare care poate să finanțeze cel puțin 119 cabinete de planificare familială, la 5 luni de la deschiderea acestuia au fost depuse doar 2 astfel de cereri. Dat fiind că România este pe primele locuri în UE în privința numărului de sarcini la adolescente, aceste cabinete au un rol foarte important, precizează USR.

„Totul riscă să se oprească din cauza neutralităţii totale, a lipsei de implicare a Ministerului Sănătăţii. Ministrul Rafila, atunci când nu e în Cuba, este complet inert. Ministerul Sănătăţii, în afara rolului administrativ, prevăzut de lege, trebuie să fie un ferment, să informeze – să tragă chiar de oameni şi instituţii, să dea direcţii, să străpungă inerţii, să capitalizeze încredere să promoveze activ politici publice. Nu să aştepte din fotolii, nu să publice doar prin Monitorul Oficial”, transmite deputatul USR Adrian Wiener.

USR menționează că fondurile din PNRR erau destinate derulării unor campanii de educație pentru sănătatea reproducerii, implementate la nivel naţional, în special în zonele vulnerabile, ca şi perfecţionării cunoştinţelor personalului medical angajat în centrele de planificare familială, pe lângă modernizarea cabinetelor de planificare familială.

În ceea ce privește numărul de sarcini la adolescente, România se află pe locul al doilea în Europa. Tinerele mame ajung să nu își mai continue studiile și să fie astfel în risc de sărăcie și de excluziune socială.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici 10 milioane de euro din PNRR, pentru modernizarea cabinetelor de planificare familială, sunt la un pas de a fi pierduţi, acuză USR: ”Ministrul Rafila, când nu e în Cuba, e complet inert” (g4media.ro)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor