Președintele USR, Cătălin Drulă, a criticat Guvernul pentru modul în care a gestionat bugetul, acuzându-l că face “franjuri” și că nu respectă legea responsabilității fiscal-bugetare. El a menționat, de asemenea, că există semnături suficiente în rândul forțelor democratice pentru a depune o moțiune de cenzură.

Drulă a subliniat că Guvernul nu respectă Legea responsabilității fiscale și că prevederile acesteia, care ar trebui să prevină creșterea cheltuielilor în condiții de execuție bugetară slabă, nu sunt respectate. Acesta a menționat că vor crește taxele și a atras atenția că nu s-au luat măsuri pentru a reduce cheltuielile.

El a respins afirmațiile guvernanților conform cărora cheltuielile bugetare sunt “rigide” și a subliniat că Guvernul a continuat să facă angajări și să cheltuiască în mod necontrolat din buget, provocând deteriorarea companiilor din sectorul feroviar și aducând un dezastru financiar.

În ceea ce privește o moțiune de cenzură, Drulă a menționat că există semnături suficiente în rândul forțelor democratice pentru a depune un astfel de demers după ce Guvernul își va asuma răspunderea pentru pachetul de măsuri fiscal-bugetare. AUR, însă, nu deține semnăturile necesare pentru a iniția o moțiune de cenzură.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *