De astăzi începe Postul Paştelui, cel mai aspru dintre posturile de peste an

sursa foto Fabricat în Romania

De astăzi începe Postul Paştelui, cel mai aspru dintre posturile de peste an

Astăzi începe Postul Paştelui, cel mai aspru dintre posturile de peste ani. Se încheie după 40 de zile, adică pe 18 aprilie.

Postul Mare precede Praznicul Învierii lui Iisus Hristos. Pastele ortodox este celebrat anul acesta pe 19 aprilie. Postul Catolic a început în urmă cu o săptămâna, pe 24 februarie, iar Paștele Catolic este pe 12 aprilie.

Postul Paștelui aminteşte şi de postul celor 40 de zile ţinute de Hristos înainte de începerea activităţii Sale mesianice. În vechime, Postul Sfintelor Paşti avea menirea de a-i pregăti pe cei ce urmau să primească botezul în noaptea Învierii. Anul acesta, Paștele pentru creștin ortodocși pică pe 28 aprilie, notează dcnews.ro

În Postul Paștelui, conform rânduielilor bisericești, nu se fac nunți. Postul Paștelui durează patruzeci de zile, la care se adaugă săptămâna Patimilor. Postul Paştelui este cel mai lung şi mai aspru dintre toate cele patru posturi importante, fiind numit și Postul Mare.

Cei care țin Postul Paștelui trebuie să dea dovadă de o grijă spirituală sporită, prin renunţarea la alimentele de provenienţă animalice. Mai mult, aceştia trebuie să se înalte sufleteşte prin rugăciune alături de fapte bune.

A doua zi de Paşte, adică pe 20 aprilie , credincioşii vor avea liber de la muncă.

Vezi şi https://republikanews.ro/hidroprahova-sa-buletin-informativ-privind-calitatea-apei-in-prahova-emis-in-28-februarie-2020/?fbclid=IwAR0WBZIIQ35XQZEJPv1UO_KaX7OKKHa1h4NnbeeENX7GI5P7wGhfMoNSdrQ

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here