logo
RNTV Live

De astăzi încep înscrierile pentru cei care doresc să devină poliţişti locali voluntari. Cerere de înscriere

poliţist local voluntar foto radiotimisoara.ro
Mihai Constantinescu

De astăzi încep înscrierile pentru cei care doresc să devină poliţişti locali voluntari. Cerere de înscriere

De astăzi e dă startul la Programul de voluntariat, inițiat de edilul municipiului Ploieşti cu sprijinul  Poliției Locale. 

Programul de voluntariat se adresează ploieștenilor cu spirit civic, care vor să se alăture reprezentanților Poliției Locale Ploiești, în activitățile pe care aceștia le derulează în vederea menținerii și respectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.  

În acest context, s-au  stabilit o serie de criterii în vederea selecționării celor 50 de persoane, care ar putea duce la îndeplinire obiectivele propuse prin programul sus amintit.

Astfel, poate fi voluntar în activitatea specifică Poliției Locale Ploiești, orice persoană care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

  • este majoră, fără cazier judiciar sau antecedente penale;
  • consimte benevol să acționeze ca voluntar și are capacitate deplină de exercițiu;
  • are cetățenia română și domiciliul pe raza municipiului Ploiești;
  • este cunoscută ca având o conduită civică în comunitate.

 

Selecția și recrutarea voluntarilor în cadrul programului derulat de municipalitate se va face în urma unui interviu, care va avea la bază un dosar ce va include următoarele documente: copie act de identitate, cazier judiciar, adeverință eliberată de către medicul de familie că nu se află în evidență cu boli contagioase și neuropsihice.

Cererile de înscriere se depun în perioada 28 octombrie – 15 noiembrie 2019, între orele 10:00-13:00, de luni până vineri, la sediul Poliției Locale Ploiești, B-dul. Independenței, nr.21 (Biroul Relații cu Publicul – Comunicare, Managementul Calității). Clarificări suplimentare se pot obține  la  numărul de telefon: 0244/594227.

 

În cadrul Programului de voluntariat, persoanele selectate vor acționa în zona de domiciliu, prin sesizarea și transmiterea faptelor de natură contravențională din domeniile de activitate ale Poliției Locale Ploiești, prin Dispeceratul instituției, la numărul de telefon 0244/954, precum și prin intermediul altor instrumente de comunicare puse la dispoziția voluntarilor în acest sens.

Totodată, voluntarii vor aduce la cunoștința polițiștilor locali faptele astfel surprinse, îi vor însoți pe aceștia la fața locului, putând avea și calitatea de martor. De asemenea, voluntarii vor avea obligația de a păstra confidențialitatea datelor și de a transmite informații clare și precise, cu respectarea ariei de competență a Poliției Locale Ploiești.

Programul de voluntariat este o activitate ce se desfășoară conform prevederilor Legii nr.78/2014 privind reglementarea activității de voluntariat în România.

La nivelul municipiului Ploiești, se dorește ca, printr-o astfel de colaborare, între Poliția Locală și persoanele care desfășoară activități de voluntariat, cu rol benefic pentru comunitatea locală, să se creeze un climat de siguranță și încredere în rândul cetățenilor, în ceea ce privește respectarea normelor de conviețuire socială

 

cerere inscriere program voluntariat

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor