logo
RNTV Live

De astăzi, examenul auto este filmat. Ce spun poliţiştii/ Video

De astăzi, examenul auto este filmat. Ce spun poliţiştii/ Video/sursa DRPCIV
Mihai Constantinescu

De astăzi, examenul auto este filmat.Proba practică se înregistrează video şi audio

Emoţii pentru cei care susţin examenul pentru obţinerea permisului auto. Începând de astăzi proba practică va fi înregistrată atât audio cât şi video. Înregistrarea se va realiza cu sisteme tehnice de monitorizare care se vor instala pe autovehiculele folosite la susţinerea acestei probe.

Cum funcţionează

Sistemul tehnic de monitorizare se instalează, într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea «EXAMEN» şi se orientează paralel cu partea carosabilă, astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a autovehiculului.

Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua şi ora examinării.

Înregistrările audio şi video realizate nu reprezintă informaţii de interes public. În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziţia instanţei competente.

Citeşte şi https://www.republikanews.ro/big-brother-la-examenul-auto-reguli-noi-la-examenul-pentru-permis/

Unde este operaţional sistemul de înregistrare audio video

Sistemul de înregistrare este operaţional mai întâi la nivelul serviciile publice comunitare ale municipiului Bucureşti şi jududeţul Ilfov. În zilele următoare acest mod de desfăşurare a probei practice se va aplica, etapizat, la nivelul tuturor serviciilor judeţene.

Categoriile de permis care nu necesită înregistarea audio-video

Sunt şi anumite categorii de permis pentru care nu se impune supravegehre videoe sau audio. este vorba despre categoriile AM, A1, A2 şi A.

Iată cum explică politiştii desfăşurarea examenului,după noile reguli.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor