logo
RNTV Live

Big Brother la examenul auto. Reguli noi la examenul pentru permis

Atenție! Se modifică procedura de înregistrare la examenul pentru permisul auto!
Mihai Constantinescu

Big Brother la examenul auto. Reguli noi la examenul pentru permis

Big Brother la examenul auto. Toţi cei care vor susţine examenul pentru obţinerea carnetului de şofer trebuie să ştie că vor fi supravegheţi video şi audio.

Examenul de obținere a carnetului de şofer va fi supravegheat video pentru proba teoretică. Pentru proba practică supravegherea se va face şi video dar şi audio pentru a se înlătura orice fel de suspiciuni.

În acest sens, Parlamentul a adoptat o Lege care introduce obligativitatea înregistrării video a probei teoretice și audio/video a celei practice în timpul desfășurării examenului auto.

“Astăzi a fost adoptată legea care modifică Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prin care examenul de obținere a permisului de conducere va fi supravegheat video pentru proba teoretică și audio/video pentru cea practică.

Sunt convinsă că în acest mod examenele se vor desfășura în condiții mai bune, șoferii și examinatorii vor deveni mai responsabili, iar noii conducători auto care ajung în trafic vor fi mai bine pregătiți”, a decalart pentru dcnews.ro. Ionela Dobrică, deputat

De aceste rigori scapă cei care vor susţine examen pentru categoriile AM, A1, A2 și A.

Cine scapă de Big Brother

Noile reguli nu se vor aplica în cazul celor care susţin examenul pentru obţinerea permisului pentru mopede sau motociclete cu cilindree maximă de 125 cm3. Vizaţi sunt şi cei care vor să aibă carnet pentru motociclete cu puterea maximă de 35 kw. Este vorba mai exact de cele cu un raport putere/greutate care nu depăşeşte 0,2 kw/kg. De supraveghere video scapă şi cei care îşi doresc tricicluri cu motor cu puterea maximă de 15 Kw.

Din nefericire, la nivelul judeţului Prahova, zilnic sunt depistate în trafic persoane care conduc fără a avea carnet de şofer. Zeci de dosare penale se întocmesc în acest sens lunar.

Noile reguli intră în vigoare de vineri, 30 iunie 2017.

sursa antena3.ro

sursa foto Cuget Liber

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor