Producatorii locali din Romania au nevoie de sustinere din partea statului, pentru a-si promova roadele pamantului. Asta pentru ca pe mesele oamenilor sa ajunga produse din tara, si nu cele importate. Tocmai de aceea “Cumpara romaneste!” este sloganul cu care Guvernul vrea sa ii indemne pe romani sa achizitioneze produse fabricate in tara. Doar ca de la acasta campanie s-a extins o alta, “Daruieste romaneste”. Actiune cu ajutorul careia firmele inscrise in program reusesc sa ii ajute si pe cei nevoiasi. In Prahova, de pilda, 4 tone de pepeni vor ajunge in 61 de centre pentru copii si batrani.

Pepeni zemosi si deliciosi, adusi de catre un producator local din comuna Rotunda, Olt. Cooperativa s-a inscris pe de o parte in Campania “Cumpara Romaneste”, iar acum o sprijina si pe cea denumita sugestiv : “Daruieste romaneste”. In acest fel, nu doar ca sunt promovate in tara noastra produse locale, ci in acelasi timp fac si o fapta buna.

4 tone de pepeni au fost adusi in judetul Prahova, pentru a fi distribuiti gratuit persoanelor vulnerabile.

Chiar si asa, in pofida acestor campanii, producatorii romani spun ca mai sunt si alte masuri de care nu beneficiaza, si care i-ar ajuta sa se dezvolte. Totul, pentru a putea sa isi permita sa sustina productia care sa ramana in tara, fara a fi nevoiti doar sa o exporte peste granita.

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri isi propune prin aceasta campanie sa genereze si noi locuri de munca.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *