logo
RNTV Live

Dacă nu e Ostapenko, e Konta!

halep ratare semifinale wimbledon
Cristian Anghelescu

Dacă nu e Ostapenko, e Konta!

Pentru Simona Halep, incredibilul s-a produs și la Wimbledon, după Roland Garros. După turneul parizian, când a cedat în finală, astăzi românca s-a oprit în sferturi de finală.

A doua favorită de la Londra a condus cu 1-0 la seturi şi a avut 5-4 şi două servicii în tie-break-ul actului secund! Numai că Johanna Konta a revenit, a luat setul, apoi s-a impus şi în decisiv! Astfel, ea a devenit prima jucătoare din Marea Britanie calificată în penultimul act la All England Club după 39 de ani!

Konta a câştigat cu 6-7, 7-6, 6-4, după 2 ore şi 38 de minute, şi va juca pentru un loc în finală cu Venus Williams! Americanca a eliminat-o pe campioana de la Roland Garros, Jelena Ostapenko.

Cum a evoluat scorul

Aflată pentru al doilea an la rând în sferturi la Wimbledon şi cu posibilitatea de a deveni numărul 1 mondial, Simona a început meciul excelent. A reuşit repede break-ul şi a condus cu 3-0 şi 4-1. Konta a reuşit să echilibreze duelul şi a împins primul set în tie-break.

Acolo, românca a câştigat spectaculos punctul de 2-1, apoi s-a dezlănţuit, adversara sa reuşind să mai câştige un singur punct. Halep s-a impus cu 7-2 fiind excelent plasată în cursa pentru primul loc al clasamentului WTA.

Setul al doilea a stat sub semnul echilibrului. Ambele jucătoare şi-au făcut serviciul, iar în tie-break s-a mers de asemenea umăr la umăr. La 5-4 pentru Simona, britanica a luat trei puncte la rând şi a trimis meciul în decisiv.

În al treilea set s-a mers cu serviciul până la 3-2. Un game slab al Simonei i-a permis Johannei Konta să facă break-ul care s-a dovedit decisiv. Meciul s-a încheiat cu o mică polemică. La ultima minge, strigătul unei spectatoare a determinat-o pe Halep să se oprească şi să trimită slab în fileu.

Pliskova, marea câștigătoare!

Victorie pentru Konta, care îi calcă pe urme Virginiei Wade, ultima britanică semifinalistă la Londra, în 1978. Însă marea câştigătoare este Karolina Pliskova. Cehoaica a profitat de eşecul Simonei Halep, al treilea la rând, şi este noul număr 1 mondial.

Simona Halep a ratat cea de-a treia şansă consecutivă de a ajunge numărul 1 mondial. După turneele de la Roland Garros şi Eastbourne, românca de 25 de ani a fost aproape de performanţa istorică şi la Wimbledon.

Ilie Năstase este singurul român care a ocupat locul 1 la simplu. Fostul campion de la US Open şi Roland Garros a fost chiar primul lider mondial din era “Open”.

sursa: digisport

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor