Cursuri suspendate în mai multe şcoli din Prahova. Lista

Şcoala a început prost sursă foto Medikatv

Cursuri suspendate

Cursuri suspendate în mai multe şcoli! Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a întrunit ieri în ședință extraordinară, organizată în sistem  audioconferință, în care a decis schimbarea scenariilor de lucru pentru o serie de școli din județ. Prin Hotărârea nr.49/21.09.2020 au fost dispuse umătoarele:

–  Pentru Grădinița Popești (structură a Școlii Gimnaziale Negoiești, comuna Brazi); Școala Pietriceaua (structură a Școlii Gimnaziale „Matei Basarab“, comuna Brebu); clasa cu predare simultană (clasa pregătitoare + clasa a IV-a) din cadrul  Școlii Gimnaziale nr.3 (structură a Școlii Gimnaziale „Al.I.Cuza“) Câmpina; clasa  pregătitoare din cadrul Școlii Gimnaziale Bălțești; Școala Gimnazială în modalitatea „Constantin Stere“ Bucov se dispune suspendarea cursurilor școlare organizate „față în față” și trecerea la Scenariul 3 (participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activităţi/lecţii online), la propunerea consiliilor de administrație ale respectivelor unități de învățământ, avizată de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova, pe o perioadă de 14 zile, începând din data de 21.09.2020. Măsura se impune ca urmare a depistării în toate cele cinci unități de învățământ a cadre didactice infectate cu noul coronavirus.

În perioada de suspendare a cursurilor, conducerile instituţiilor de învăţământ menționate vor dispune realizarea următoarelor activităţi obligatorii: 

 a) curăţenia şi aerisirea claselor/sălilor; 

 b) dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor  instituţiei de învăţământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete; 

c) pe perioada celor 14 zile de suspendare toţi contacţii direcţi din cadrul instituţiei de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi/carantinaţi la domiciliu. 

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.     Hotărârea CJSU nr 49/18.09.2020 va putea fi consultată și pe site-ul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova.

Prezenţa zilnică

De semenea, în şedinţă s-a hotarât ca începând din 21.09.2020, activitățile didactice se vor desfășura prin prezența zilnică  a elevilor în unitatea de învăţământ Școala „Angels“ Păulești, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie (Scenariul 1). Această unitate a funcționat, de la începerea anului școlar și până în prezent, în Scenariul 2.

Vezi şi https://republikanews.ro/fii-la-tine-n-tara-la-fel-ca-afarareciclare-selectiva/?fbclid=IwAR2xip3I_gXRfAAQgbahKlboKA_-Cfb1xJPeQpEy0zvvxnGYZmN5h9-w1vU

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here