logo
RNTV Live

Cum transfomăm frumoasa Valea Doftanei în cocină de porci. Imagini ruşinoase/ FOTO

Valea doftanei 6
Mihai Constantinescu

Loc de basm, transformat în cocină de porci

Ne place sau ne-am obişnuit să dăm vina pe autorităţi când vine vorba de curăţenie. De multe ori există şi un miez de adevăr. Dar sunt şi cazuri când nesimţenia oamenilor îşi pune amprenta într-un mod absolut grotesc.

Este şi cazul renumitului loc din Prahova – Valea Doftanei. O zonă foarte accesibilă prahovenilor şi nu numai, pentru relaxare. Cei care vin aici se pot bucura de linişte, aer curat şi peisaje superbe. Băile în apa rece ca gheaţa sunt şi ele o opţiune la capitolul distracţie.

Comuna Valea Doftanei este amplasata intr-un cadru natural pitoresc, cu multe valente turistice si lipsit de surse de poluare si degradare a mediului. Asta…până vin turiştii. Este vorba doar de acele specimene certate cu bunul simţ (pentru că sunt şi persoane care vin, se bucură de loc şi pleacă fără a lăsa urme).

Ceilalţi însă, transformă locul în cocină de porci. Locul de grătar devine ulterior loc de aruncat gunoiul unde se lasă doze de bere, ambalaje de plastic şi tot ce este mai “bun” pentru mediu şi pentru un aspect “minunat”.

Cei care au cât de cât puţin respect pentru natură, dacă poate fi numit aşa, adună gunoiul şi-l aruncă în vegetaţia bogată din apropiere, în speranţa că plasticul se va descompune peste noapte.

Apa nu este nici ea scăpată din vedere de nesimţenie. Recipente din plastic plutesc şi în ea. Dar ce mai contează….nu e vină noastră. Doar aici e România, nu?

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/piramida-ca-in-egipt-aici-in-prahova/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/avertisment-anmurmeaza-trei-zile-de-caldura-insuportabila-prahova-este-si-ea-vizata/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor