logo
RNTV Live

Cum să îți menții silueta pentru vară în 5 pași simpli

sport-aer-liber-nrDz
Fălcescu Andreea

Primăvara este momentul ideal pentru a-ți pregăti corpul de vară și pentru a începe să menții un stil de viață sănătos. După sărbători, când ai acumulat multe calorii și ai petrecut mult timp acasă, primăvara este momentul să începi să faci exerciții fizice și să-ți construiești masa musculară. Uite câteva recomandări de fitness care te-ar putea ajuta să te menții în forma.

Alege-ți antrenamentul preferat

Când vine vorba de exerciții și sport, unul dintre cele mai importante aspecte este alegerea tipului de exercițiu care îți place. Dacă nu te pasionează mersul la sală sau alergatul, poți încearcă yoga, dansul sau altceva care îți poate ridica moralul. Când îți place să faci mișcare, aceasta devine un obicei și o vei face cu mai multă lejeritate. Poți încerca, de asemenea, un program de dans sau poți să încerci un antrenament pentru acasă. După ce găsești un antrenament care sa-ți placă îți va fi mult mai la îndemână să ai un stil de viață sănătos.

Mergi pe jos sau aleargă

Primavara, zilele însorite iți dau ocazia sa faci mai multe activitați in aer liber. O plimbare rapidă în parc te poate ajuta să-ți creșteți nivelul de activitate fizică și să te simți mult mai bine. Însă, in fiecare weekend poți face o plimbare printr-o zonă aproiată orașului tău. În acest fel, nu numai că vei obține mișcarea fizică de care ai nevoie, dar totodată te vei bucura și de natură, lăsându-te relaxat și plin de energie. De asemenea, te poți alătura unor grupuri de sportivi care își fac antrenamentele în aer liber. Alege sportul tău preferat și practică-l în mod regulat.

Participă la sporturi în aer liber

Primăvara aduce multe evenimente sportive in aer liber pentru a te ajuta să fii în formă și pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit. Spre exemplu, poți lua parte la un curs de yoga în parc, la un concurs sportiv sau poți chiar participa la o petrecere cu tematiă sportivă. Evenimentele sportive îți aduc mai multă motivație și îți oferă posibilitatea de a-ți face prieteni noi care împărtășesc aceeași pasiune ca și tine.

Urmărește un plan alimentar sănătos

Sportul și alimentația sunt strâns legate. Dacă vrei să te menții în formă, ar trebui să fii atent la dieta ta. Încercă să mănânci cât mai multe alimente sănătoase, inclusiv fructe, legume, cereale integrale, carne slabă și fructe de mare. Încearcă să te ferești de alimentele procesate care sunt bogate în zahăr și grăsimi nesănătoase. Perfect ar fi să urmezi un plan de nutriție care să ajute la calcularea caloriilor. Un sfat este să te uiți la catalogul Auchan pentru a găsi reduceri la produse alimentare. Lucrul bun este că poți găsi și îmbrăcăminte și articole sportive calitative la preț mai mic decât în ​​magazinele de specialitate.

Nu uita să te relaxezi

Corpul tău necesită odihnă și recuperare după exerciții fizice intense. Relaxează-te, dormi suficient, meditează sau mergi la masaj în timpul liber. Relaxarea este fundamentală pentru sănătatea ta. Așa că te poți relaxa oricând cu o ceașcă de ceai și o carte bună după programul tău de sport. Desigur, filmele sunt cel mai bun partener pentru cei care vor să se relaxeze. Orice ai alege, este important să-ți aloci timp pentru relaxare.

Primavăra este anotimpul perfect pentru a avea grijă de corpul tău si a rămâne in formă. Există multe opțiuni atunci când vine vorba de sport și exerciții fizice și poate fi necesar să încerci mai multe opțiuni înainte de a-ți găsi calea potrivită pentru tine, dar ar trebui să alegi un sport care îți place și care funcționează pentru tine. Ține minte aceste sfaturi și petrece-ți primăvara activ!

Sursa: gsp.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor