logo
RNTV Live

Din nou baschet la “Olimpia”! Sperăm, de calitate de această dată…

csm ploiesti - baschet
Cristian Anghelescu

Din nou baschet la “Olimpia”! Sperăm, de calitate de această dată…

Debutul la Ploiești al noii echipe a CSM-ului se va produce sâmbătă, la ora 15:00, la “Olimpia”. Adversară va fi BC Mureş 2 Târgu Mureş, trupă care în primul meci al campionatului a fost învinsă, în Orașul Florilor, cu 80-84 de către U-Banca Transilvania 2 Cluj-Napoca!

Într-o altă partidă a grupei, desfăşurată duminică, BC CSU 2 Sibiu s-a impus cu 72-62 pe terenul celor de la CS Universitar Braşov. Echipa manageriată și condusă din teren de Cătălin Burlacu a terminat, se știe, victorioasă în prima etapă, 72-60 în dauna CSO Voluntari, în Capitală. Iar, în urma acestor rezultate, clasamentul este următorul: 1. CSM Ploieşti; 2. BC CSU 2 Sibiu; 3. U-Banca Transilvania 2; 4. BC Mureş 2 Tg. Mureş; 5. CS Universitar Braşov; 6. CSO Voluntari.

Două generații, același deziderat!

Reamintim, la București, cu CSO Voluntari, alb-albaștrii au învins la 12 puncte diferență etalând un baschet de calitate. Și nici nu ar fi avut cum să fie altfel de vreme ce echipa este compusă din sportivi de mare valoare precum Burlacu, Tudor, Santana, Szijarto sau Dogaru. Alături de care regăsim tineri care promit precum Carabulea, Dumitru, Crăciun, Dragomir, Scărlătescu, Stanoilovici sau Vrabie.

Cu toții promit un meci frumos prin care să-i readucă la sală pe cei care cred în frumusețea acestui sport. Și care, nu odată, aplaudau reprezentațiile la cel mai înalt nivel ale trupei conduse de regretatul Dado Arnautovic…

Meciurile etapei a II-a:

CSM Ploieşti – BC Mureş 2 Tg. Mureş

BC CSU 2 Sibiu – CSO Voluntari   

U-Banca Transilvania 2 – CS Universitar Braşov

Ambiții, proiecte, așteptări…

Este clar, frumoasele ambiții ale CSM-ului se pot materializa pe repede înainte. Calificarea la turneul final pare perfect realizabilă de vreme formaţiile „satelit” nu au drept de promovare. Astfel încât, dintre CSO Voluntari, CSU Brașov și CSM Ploiești se vor alege cele două promovate în faza semifinală. Aici, cele opt echipe câștigătoare de serii vor juca din nou sistem campionat, „fiecare cu fiecare”, primele patru asigurându-şi prezenţa la turneul final. Din care doar două merg în Liga Naţională!

Nimeni din anturajul echipei nu vorbește despre visul promovării în eșalonul de elită, chiar din primul an! Dar, cunoscându-l pe Burlacu, mi-e greu să cred că poate exista un alt vis decât cel la vârf! Acesta a amintit, nu cu multă vreme în urmă, despre eventuali sponsori care să susțină proiectul de viitor. Cum iarna-i lungă, este de așteptat ca materializarea visurilor sale să capete contur!

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor