logo
RNTV Live

Cum s-a organizat Diaspora pentru mitingul de vineri. Mii de români se întorc în țară

diaspora
rnews

Cum s-a organizat Diaspora pentru mitingul de vineri

Mii de români din toată lumea au pornit la drum spre România, pentru mitingul de vineri. Protestul începe la ora 15.00 în Piaţa Victoriei. 

Încă de marți, grupuri mari de români din Marea Britanie s-au adunat în coloane pentru a se întoarce în ţară. Și românii din Italia şi Spania au pornit la drum, cu steagul românesc fluturând pe automobile.

Români din străinătate şi-au stabilit pe Facebook ca puncte de întâlnire oraşe precum Londra, Torino, Milano, Roma sau Budapesta.

Pe pagina de Facebook „Reuşim pentru România” a fost afişat deja un centralizator al traseelor pe care se deplasează coloanele de maşini cu românii din diaspora. De pildă, cei care au plecat cu maşina din Londra marţi, la ora 06:30 dimineaţa, au anunţat că vor ktrece prin Budapesta unde se vor întâlni cu alte coloane de maşini venite din alte ţări europene. Cei din Torino au plecat pe 7 august, ora 15.00, şi au de parcurs Milano-Padova – Trieste – Budapesta – Vama Nădlac (jud. Arad) – Timişoara.

CITEȘTE mai multe AICI

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor