Cum explică consilierii locali ALDE absența de la ședința de consiliu

Reprezentanții ALDE au vrut să explice printr-un comunicat de presă, de ce au lipsit de la ședința de consiiu de vineri, 11 noiembrie :

”Grupul ALDE din Consiliul Local al Municipiului Ploiești este PENTRU anveloparea blocurilor, dar ÎMPOTRIVA practicilor abuzive ale primarului Dobre

cel mai verde complex reziential

Dornic ”să ia caimacul” campaniei electorale în beneficiul PNL, domnul primar Dobre a mai pus la cale, astăzi, în stilul caracteristic, ”un eveniment de presă”, interpretând politic decizia noastră de a nu participa la ședința pe care a convocat-o de îndată pentru adoptarea hotărârii vizând proiectul de reabilitare termică a celor două blocuri din municipiu prin POR 2014-2020, Axa prioritară 3.

Calculul dumnealui a fost unul foarte simplu:

A tergiversat adoptarea hotărârii până în prima zi de campanie, când a convocat și ședință de consiliu de îndată, socotind că, dacă hotărârea va trece, va fi contabilizată electoral, cu plus, la PNL, iar dacă nu, oricum va lansa acuzații asupra opoziției (capital electoral minus pentru PSD-ALDE) și va avea și motiv să se plângă tot mandatul cum, din cauza noastră, Ploieștiul a pierdut o finanțare de 3 milioane de lei.

Ei, bine, lucrurile nu stau deloc așa cum dorește să le prezinte domnul primar!

Absența noastră de la ședință a avut drept singură cauză imposibilitatea de a studia documentația aferentă proiectului, vinovat de această situație fiind exclusiv domnul primar!

Având în vedere că termenul limită pentru depunerea proiectului de finanțare la Călărași este ziua de miercuri, 16 noiembrie a.c., în primul rând, domnia-sa ar fi trebuit să organizeze astfel lucrurile încât să nu intrăm în criza de timp pe care, azi, o invocă.

Presupunând- deși ne este extrem de greu să credem- că nu ar fi vorba despre o tergiversare cu iz electoral, nimic nu îl împiedica pe domnul primar să convoace, luni, 14 noiembrie a.c., o ședință extraordinară, așa cum am solicitat, care să ne acorde răgazul LEGAL, de 3 zile, pentru a ne fi puse  la  dispoziţie  materialele  înscrise  pe ordinea de zi, potrivit art. 39(3) din Legea 215/2001, modificată și completată.

Potrivit aceleiași legi, art.39(4), convocarea de îndată a consiliului local se poate face numai ”în  caz  de  forţă majoră şi  de  maximă urgenţă pentru  rezolvarea  intereselor locuitorilor”, or, în situația dată, nu este vorba despre așa ceva!

Domnul primar nu trebuie să uite că fiecare răspundem pentru votul pe care îl dăm și că, în consecință, avem obligația și dreptul să fim informați, așa cum cere legea, și nu doar când, cum și cu ce dorește dumnealui.

Cu certitudine, beneficiarii proiectului pot fi liniștiți: nu ne împotrivim, sub nicio formă, reabilitării blocurilor dumnealor!

Ceea ce solicităm este doar ca hotărârea să o luăm în deplină cunoștință de cauză, luni, în ședință extraordinară, după consultarea documentației, și nu ”pe picior”, când și cum vrea domnul primar, brusc trezit la realitate după 5 luni de mandat, în care… chiar! Ce a făcut?”

Grupul ALDE,

Consiliul Local al Municipiului Ploiești

 

 

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here