logo
RNTV Live

CSM a decis suspendarea procurorilor DNA Ploiești Negulescu și Onea!

Mircea Negulescu DNA
Ciprian Radu

CSM a decis suspendarea procurorilor Negulescu și Onea

Secţia pentru procurori a CSM a decis, luni, suspendarea din funcţie a  procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu de la DNA Ploieşti.  Măsura vine ca urmare a deciziei Parchetul General prin care aceștiia sunt cercetați sub control judiciar. 

Cei doi procurori sunt acuzați de inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă. Ei l-ar fi constrâns pe fostul deputat Vlad Cosma să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi liste cu alegători din Republica Moldova, din care să rezulte că oamenii ar fi primit bani drept „mită electorală”.

Potrivit deciziei luate luni de Secţia pentru procurori a CSM, cei doi procurori sunt suspendaţi din funcţie începând cu 27 iulie.

 

Joi, DNA a anunţat că procurorul-şef interimar Anca Jurma a dispus efectuarea unui control la Serviciul Teritorial Ploieşti, după ce Parchectul General a anunţat că-l cercetează pe Lucian Onea. Sunt vizate toate dosarele în care sunt implicaţi membrii familiei Cosma, dar şi măsurile dispuse în aceastea de fostul procuror-şef Onea, după data de 18 mai 2018.

Digi 24

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor