logo
RNTV Live

Crucea de pe Caraiman se prăbușește! Monumentul intrat în Cartea Recordurilor arată jalnic

IMG-20180424-WA0000
Oana Stoica

Crucea Caraiman se prăbușește!

Imagini dureroase au fost postate pe o rețea de socializare de un împătimit al muntelui.

În fotografie se vede cum bucăți mari de tencuială s-au desprins de pe soclul monumentului.

Întreaga zonă arată jalnic, iar degradarea este accelerată.

Iată comentariul care însoțește fotografia și care a stârnit zeci de reacții:

”Asa arata in aprilie 2018 Crucea Eroilor de pe Caraiman: bucati mari (unele de cateva kg) din “tencuiala” de vreo 10 cm grosime cazute in jur, multe altele stand sa cada, apa mustind peste tot… Uitandu-ne in zona de sus a pozei se vede ca apa se infiltreaza in loc sa se scurga pe unde trebuie. Dezastrul produs in interior de apa trebuie sa fie de-a dreptul spectaculos. Pana la proiecte de reabilitare de milioane de euro, poate o simpla hidroizolatie decenta ar fi ceva mai de bun simt. Asta pana mai ramane ceva acolo.” a postat pe Facebook, Gabriel Bazacliu.

 

În luna aprilie a anului trecut, secretarul general al MApN, Codrin Munteanu, anunța că lucrările de reabilitare a Crucii Eroilor vor începe în primăvara anului 2018. Și că vor fi finalizate cel mai probabil în anul 2019.

“Proiectul prevede amenajarea în spațiile obiectivului comemorativ a unei expoziții moderne, accesibile publicului. Va predomina informația digitizată, posibil cu holograme, fond sonor și alte facilități de informare. Totul, pe măsura importanței pe care acest simbol o are printre operele ce comemorează Războiul de reîntregire’, a subliniat oficialul MApN.

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor