logo
RNTV Live

Costurile energetice plătite de țările europene

fonduri_europene-1024×576
Pantazi Bianca

Pentru a proteja gospodăriile și companiile de costurile energetice în creștere va fi nota de plată a țărilor europene, ea ajungând la aproape 800 de miliarde de euro, au declarat luni cercetătorii, țările sunt îndemnate, pentru combaterea crizei energetice, să fie mai bine orientate în ceea ce privește cheltuielile.

Potrivit analizei realizate de think-tank-ul Bruegel, pentru a acoperi criza energetică, țările Uniunii Europene au alocat în prezent 681 de miliarde de euro, în timp ce Marea Britanie a alocat 103 miliarde de euro, iar Norvegia 8,1 miliarde de euro din septembrie 2021.

În condițiile în care țările continuă pe parcursul iernii să se confrunte cu consecințele întreruperii de către Rusia a livrărilor de gaze către Europa în 2022, totalul de 792 de miliarde de euro se compară cu evaluarea Bruegel din noiembrie de 706 miliarde de euro.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (3) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Nota de plată a Europei pentru criza energetică – suma este amețitoare – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor