logo
RNTV Live

Copil de trei ani cu fractură la picior, trimis acasă de medicii de la Spitalul de Pediatrie Ploieşti/ Exclusiv / Foto

sursă foto Facebook
Mihai Constantinescu

Copil de trei ani cu fractură la picior, trimis acasă de medicii de la Spitalul de Pediatrie Ploieşti/ Exclusiv / Foto

Băieţelul de trei ani din Bertea, Prahova, a ajuns la Spitalul de Pediatrie joi, 14 februarie. În timp ce se juca a căzut şi având dureri mari, mama a decis să-l vadă un medic. Aici s-a lovit de nepăsarea cadrelor medicale, susţine aceasta. După efectuarea radiografiei, “consultul” se realizează telefonic. Mai exact, asistenta îi comunică rezultatul radiografiei prin telefon, iar medicul decide ce a păţit cel mic.

“După efectuarea radiografiei şi sosirea rezultatului, doamna asistentă prezenta, nu i am reţinut numele, o sună pe dna Doctor DanielaTerchilă să i aducă la cunostinţă că mai are 4 “bucăţi”( bucăţi de ce, de pâine, de ce anume, se înţelege). În tot acest timp continuă convorbirea telefonica dintre asistenta-doctor, din care rezultă, din spusele asistentei medicale, ca este doar o contuzie, că ea nu vede nimic grav.
Menţionez clar că în tot acest timp, copilul nu este văzut, consultat de niciun medic de la urgenţe, nimic. Consultaţia are loc telefonic, cu sfatul de a da Nurofen şi de e reveni luni la control( care control, nu ştiu), a povestit mama celui mic într-o postare în mediul on-line.

Trimis acasă de medic

Din nefericire starea de sănătate a a băieţelului nu s-a înrăutăţit. Luni, 18 februarie, mama revine cu cel mic la medic. Copilul nu mai putea mânca, plângea tot timpul, nu putea dormi şi nu putea merge.Piciorul copilului era şi foarte umflat. Dar şi de această dată s-a lovit de indiferenţă.

“Menţionez, din nou, că de această dată,.nu am.fost primită, copilul nu a fost consultat, medicul de garda nu coboară, pentru o contuzie. Asistentele pun copilul să meargă, observă ca ceva are la picior, dar nu, nu deranjează medicul de garda.
Insist ca cineva să vadă copilul, aştept o oră pe hol, le rog insistent să-mi vadă cineva copilul, că nu mai rezist cu el, să l văd cum plange la mine în braţe.
Asistenta(ca m am saturat sa le zic doamne), spune că dacă dna Terchilă nu este, nu poate să mă vadă nimeni, şi mi spune că nu mă poate ajuta, că nu poate deranja medicul( de garda, probabil). Mă rog, efectiv, să faca ceva copilului. Nimic. Mergeţi acasă.(se poate verifica pe camere, prezenta în spital şi căt am stat)”, a mai povestit aceasta.

Trimis acasă cu fractura la picior, salvat în Capitală

Pentru că starea celui mic devenea din ce în ce mai gravă, ieri, mama s-a dus la Spitalul ” Grogore Alexandrescu din Capitală. Aici a descoperit că cel mic fusese trimis acasă deşi avea fractură la picior. Şi mai grav este că băieţelul ar putea ajunge la operaţie pentru că nu a fost tratat la timp.

“Da, fractură, se pune tot picioruşul în ghips, iar dacă nu trece în 3 săptămâni, operaţie, datorita faptului ca a stat prea mult cu piciorul netratat.
Şi acum, să- mi zică şi mie cineva, cum poate o mama cu 3 copii să îndure atâta indiferenţă şi să-ţi laşi copilul o săptămână cu piciorul rupt pentru că nimeni nu te bagă în seamă şi nu te ia în serios, dacă mergi ca un om simplu într un spital de stat”, a mai spus mama copilului.

 

“Voi merge mai departe şi am să fac sesizări”,  a concluzionat mama băieţelului.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/fotoaccident-mortal-groaznic-in-prahova-un-barbat-a-murit-pe-loc-si-mai-multe-persoane-au-suferit-rani-foarte-grave/?fbclid=IwAR0vSVSzZwTXFYB6I_jAcSrIRvGTD9S227c0A_1kZ_Btlo2VN2Gs_6hJmFI

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor