logo
RNTV Live

Copiii din Ploiești care trec prin momente traumatizante se pot refugia în Camera poveștilor. Unde este amplasată?/ FOTO

camera-povestilor
Mihai Constantinescu

Copiii din Ploiești care trec prin momente traumatizante se pot refugia în Camera poveștilor. Unde este amplasată?

Primăria Municipiului Ploiești și Administrația Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești au amenajat, la sediul municipalității, un spațiu dedicat minorilor consiliați de către funcționarii din cadrul Serviciului Autoritate Tutelară.

Camera poveștiloreste un spațiu special creat, dedicat poveștilor de viață ale copiilor, în care minorii ploieșteni, care trec prin experiența divorțului între părinți sau a abuzului și violenței în familie, sunt invitați la o discuție deschisă, derulată sub îndrumare profesionistă, pentru a se identifica soluțiile adecvate în vederea depășirii situației de risc în care aceștia se află.

Pragul “Camerei poveștilor” din cadrul sediului Primăriei Municipiului Ploiești este trecut de către minorii ce trebuie evaluați psihologic în cadrul anchetelor sociale sau psihosociale, solicitate de către instanțele judecătorești și birourile notariale.

Astfel, noua camera de evaluare și consiliere psihologică a copilului a fost organizată în sediul municipalității ploieștene (Piața Eroilor nr. 1 A – parter) din dorința de a se realiza un spațiu al siguranței și încrederii, plin de culoare și personaje din povești, care să permită o deschidere prietenoasă a copiilor în cadrul interviurilor amintite, realizate cu atenție și implicare de către personalul specializat din Serviciul Autoritate Tutelară al Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor