logo
RNTV Live

Copacul Dorințelor: Amintiri din copilărie, primul film caritabil din România, are avanpremiera pe 23 martie, la Ploiești Shopping City

Header_Copacul Dorintelor
Mihai Constantinescu

Copacul Dorințelor: Amintiri din copilărie, primul film caritabil din România, are avanpremiera pe 23 martie, la Ploiești Shopping City

Filmul Copacul Dorințelor: Amintiri din copilărie este inspirat de poveştile adevărate ale fundaţiei HOSPICE Casa Speranţei și va avea avanpremiera de gală miercuri, pe 23 martie, ora 19.30, la Cinema City din Ploiești Shopping City, în prezența echipei filmului.

Regizat de Andrei Huțuleac, după un scenariu semnat de Matei Dima (BRomania) și Mihai Mănescu (Brand & Communications Manager HOSPICE Casa Speranței), lungmetrajul are ca punct de plecare poveștile adevărate ale mai multor copii, pacienți ai fundației din Adunații Copăceni și a fost creat pro bono, toate încasările fiind direcționate către HOSPICE Casa Speranței și serviciile gratuite de îngrijire paliativă pe care aceasta le oferă copiilor și familiilor. Filmul este produs de Prietenii Casei Speranței, Colorbitor, Viva la Vidra și Chainsaw Europe. Lungmetrajul estedistribuit de Vertical Entertainment și va putea fi văzut doar în cinematografele din România.

Proiecție specială de gală, în prezența echipei filmului, la Ploiești Shopping City

Avanpremiera va avea loc pe 23 martie, ora 19.30, la Cinema City din Ploiești Shopping City, în prezența echipei filmului: regizorul Andrei Huțuleac, scenaristul și actorul Matei Dima (Bromania), Mihai Mănescu (scenarist & producător), și actrița principală, Maya Noelle Prediger. Andrei Huțuleac este unul dintre cei mai talentaţi actori şi regizori ai tinerei generaţii, cunoscut pentru rolurile sale din teatru şi film, cvadruplu nominalizat la premiile UNITER și dublu câștigător al acestor premii în 2017 și 2019.

Proiecția filmului va fi precedată de o sesiune de Meet & Greet și autografe.

Un adevărat apel la fantezie și speranță, Copacul Dorinţelor: Amintiri din copilărie este un film pentru întreaga familie, care ilustrează călătoria fantastică a Marei (Maya Noelle Prediger) dintr-un centru de îngrijiri paliative în lumea de basm a satului Humuleşti, aşa cum este el prezentat în cea mai cunoscută carte a lui Ion Creangă, Amintiri din Copilărie. Filmul readuce în prim plan una dintre cele mai importante opere literare pentru copii, o capodoperă care a încântat copilăria unor întregi generaţii din ultimul secol şi care nu a fost adaptată pentru marele ecran decât o singură data în 1965, în ecranizarea cu același nume, Amintiri din Copilărie, în regia Elisabetei Bostan.

Toate încasările rezultate în urma distribuţiei filmului Copacul Dorinţelor: Amintiri din copilărie vor fi direcţionate către HOSPICE Casa Speranţei, astfel încât fundaţia să continue să ofere servicii gratuite de îngrijire paliativă pentru cât mai mulţi pacienţi care au nevoie de acest lucru.

Copacul Dorințelor crește cu Ploiești Shopping City – Care este dorința ta pentru o comunitate locală mai bună?

Cu ocazia lansării filmului, Ploiești Shopping City lansează campania Copacul Dorințelor crește cu Ploiești Shopping City, o inițiativă dedicată comunității locale prahovene, pe care centrul comercial dorește să o crească împreună cu clienții săi. Până pe 3 aprilie, ploieștenii sunt invitați să își înscrie pe pagina https://www.ploiestishoppingcity.ro/copaculdorintelor/ o dorință care ar putea îmbunătăți comunitatea locală. La finalul campaniei, Ploiești Shopping City va transforma în realitate una dintre dorințele înscrise. Dorința înscrisă poate fi din domenii precum educație, artă, cultură, sănătate, sport, comunități defavorizate, sustenabilitate și protecția mediului înconjurător.
 
Despre HOSPICE Casa Speranței
HOSPICE Casa Sperantei este cel mai mare ONG medical din România, înființat în 1992, care a inventat conceptul de îngrijire paliativă. Îngrijirea paliativă vizează îmbunătățirea calității vieții pacienților și familiilor acestora atunci când se confruntă cu problemele unei boli incurabile, prin îngrijire medicală pentru pacient, sprijin social și consiliere psiho-emoțională și spirituală pentru pacient și aparținători.
https://www.hospice.ro/   
Despre Ploiești Shopping City
Ploiești Shopping City, primul și cel mai mare centru comercial din județul Prahova, are o suprafață închiriabilă de 46.500 m2 și pune la dispoziția clienților săi aproximativ 2.000 locuri de parcare. Mall-ul găzduiește unul dintre cele mai mari cinematografe din afara Capitalei, cu 12 săli de proiecție dintre care 7 sunt dotate cu tehnologia 3D, dar și peste 100 de magazine, mix-ul de chiriași incluzând branduri internaționale precum Zara, H&M, Pull and Bear, Bershka, Stradivarius, Adidas, Starbucks, Tezyo, LC Waikiki, Intersport, Noriel, BSB, și multe altele. Ploiești Shopping City este un proiect dezvoltat de Carrefour Property Romania împreună cu NEPI Rockcastle. 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor