logo
RNTV Live

Controalele ITM Prahova scot la lumină nereguli extrem de grave la transportatorii rutieri. Transformați în sclavi moderni?

transportatorii rutieri au fost controlati de ITM
Mihai Constantinescu

Controalele ITM Prahova scot la lumină nereguli extrem de grave la transportatorii rutieri. Transformați în sclavi moderni?

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în perioada 07-11 noiembrie  202 2, Campania naţională privind respectarea de către transportatorii rutieri a  prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto (lucrători mobili), a legislaţiei şi a directivelor europene ce vizează detaşarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale transpuse în legislaţia naţională, cod CAEN 4941 – Transporturi rutiere de mărfuri și cod CAEN 4931- Transporturi urbane,    suburbane şi metropolitane de călători.

Au fost verificati 23 agenţi economic.

Iată caeva dintre deficiențeledepistate:

  • Neacordarea repausului săptămânal;
  • Neacordarea sporului pentru munca prestată în zilele de week-end;
  • Neactualizarea contractului individual de muncă ;
  • Lipsa copiei contractului inividual de muncă la la locul desfășurării activității;
  • Negocierile colective pentru contractele colective de muncă nu erau iniţiate;

Inspectorii de muncă au aplicat 2 avertismente și au dispus  un număr de 12 măsuri cu termene ferme de remediere a deficienţelor constatate.

ITM Prahova va continua acţiunile de verificare şi îndrumare a angajatorilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor